Petri Aho / Nelonen
12:10 - 06.12.2020 / tv-sarjat / Findance
Vain elämää –hyväntekeväisyysjakso tempaisi suomalaiset mukaan auttamaan kotimaan lapsia - Stig esitti Kulkuset

Eilen Nelosella esitetty ainutlaatuinen Vain elämää: Pelastakaa Lapset –hyväntekeväisyysjakso avasi suomalaisten sydämet, kun katsojat pääsivät näkemään avun antamisen monipuolisen merkityksen lasten ja nuorten elämään. Tunteikkaan jakson aikana yli 1500 ihmistä liittyi Pelastakaa Lasten pitkäjänteiseksi kuukausilahjoittajaksi. Lisäksi ohjelman aikana tuhannet ihmiset ja lukuisat yritykset lahjoittivat joulukeräykseen. Joulukeräys jatkuu vuoden loppuun asti. Nelonen näyttää hyväntekeväisyysjakson joulukuun aikana vielä neljä kertaa, ensimmäinen uusinta on jo heti itsenäisyyspäivänä kello 13.00.

”On sydäntä lämmittävää nähdä, miten Vain elämää –artistit, koko Nelosen tuotantotiimi, järjestömme vapaaehtoiset sekä kaikki lahjoittaneet kokevat lasten ja perheiden auttamisen tärkeäksi erityisesti nyt tänä poikkeuksellisena jouluna, jota koronapandemia varjostaa. Olemme iloksemme havainneet koronakriisin lisänneen ihmisten halua auttaa ja tämä jakso myös todisti sen. Lämmin kiitos jokaiselle”, kiittää Pelastakaa Lasten viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto.

Vain elämää -hyväntekeväisyysjaksossa tutustuttiin Pelastakaa Lasten toimintaan sekä lapsiin ja nuoriin, joita järjestö auttaa lahjoittajien ja vapaaehtoisten tuella. Lisäksi jaksossa tunnelmoitiin kauneimpien joululaulujen äärellä ja kuultiin artisteilta myös täysin uusia ja ennenkuulumattomia kappaleita.

Joulu on antamisen aikaa myös hyväntekeväisyyden osalta ja lukuisat suomalaiset muistavat kaikkein heikommassa asemassa olevia lapsia ja lapsiperheitä lahjoituksin.

”Joulukeräyksen tuotoilla ja tukijaksemme liittyneillä kuukausilahjoittajilla on suora vaikutus siihen, missä laajuudessa pystymme tarjoamaan lapsille ja lapsiperheille tulevana vuonna tukea. Korona on lisännyt lasten eriarvoistumista ja syrjäytymisriskiä Suomessa. Kotimaamme lapset ja lapsiperheet tarvitsevat koronakriisin seurauksena yhä enemmän monipuolista tukea.”, sanoo Kuusisto.

Pelastakaa Lapset rahoittaa keräystuotoilla esimerkiksi koronakriisin seurauksena avattua ruoka-apuhanketta, tukee vähävaraisia nuoria tarjoamalla oppimateriaali- ja harrastustukea, tarjoaa lapsille ja nuorille tukea verkossa sekä ylläpitää tukihenkilö-, tukiperhe-, sporttikummi- ja lomakotitoimintaa. Järjestö tekee pitkäjänteistä työtä lasten ja nuorten hyväksi; vuonna 2021 tavoitteena on kohdata vähintään 45 000 lasta.

”Arvostan suuresti sitä, mitä näin, kun tutustuin Pelastakaa Lasten työhön. Olen itse tehnyt koko kolmekymmenvuotisen urani ajan hyväntekeväisyyttä etenkin lapsien tähden. Tänä vuonna olen mukana vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten tukemisen mahdollistamiseksi”, sanoo Vain elämää -artisti tagi[8].

Pelastakaa Lasten työ ei olisi mahdollista ilman lahjoittajien tukea. Jos et vielä nähnyt Vain Elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjaksoa, voit katsoa sen joko Ruudusta tai uusintoina Nelosella:

Sunnuntai 6.12. klo 13.00 (uusinta)
Lauantai 12.12. klo 15.15 (uusinta)
Torstai 24.12. klo 12.05 (jouluaatto, uusinta)
Torstai 31.12. klo 13.45 (uuden vuoden aatto, uusinta)

Ohjelmassa kuultiin mm. kuinka Stig esitti legendaarisen joululaulun Kulkuset. Kuuntele se Spotifyssa alla:

Oletko menossa Jysäreille tai innostaako ysärimusa muuten? Jysäri 2024 -esiintyjät nyt soittolistalla! Klikkaa Spotify-soittolistaan!