Findance.com
15:10 - 15.03.2025

viihde / Findance
12 merkkiä siitä, että yrität väkisin pitää yllä yksipuolista suhdetta

Yksi suurimmista henkisistä rasitteista on olla suhteessa, jossa vain toinen osapuoli tekee töitä yhteisen onnellisuuden eteen. Yksipuolinen suhde voi saada sinut epäilemään itseäsi ja tuntemaan olosi tarpeettomaksi, kun toinen ei anna samalla mitalla takaisin.

Joskus tällaisessa suhteessa oleminen voi tuntua normaalilta – kunnes tajuaa, ettei sen kuuluisi olla näin. Jos kumppanisi tekee mitä tahansa näistä asioista, on aika miettiä, onko suhde todella tarkoitettu kestämään.

1. Sinusta tuntuu, että teet kaiken työn parisuhteessa

Jos hoitovastuu, kodin askareet, yhteisen ajan järjestäminen ja jopa taloudellinen vastuu jäävät lähes täysin sinun harteillesi, on syytä miettiä, vedätkö koko suhdetta yksin eteenpäin.

2. Joudut antamaan uhkavaatimuksia saadaksesi kumppanisi tekemään asioita

Jos joudut jatkuvasti uhkailemaan lähdölläsi vain saadaksesi kumppanisi tekemään perusasioita, se kertoo vakavasta epätasapainosta. Terveessä suhteessa toista ei tarvitse pakottaa tekemään omaa osuuttaan.

3. Epäilet, kuunteleeko kumppanisi sinua ollenkaan

On eri asia kuulla kuin kuunnella. Jos hän nyökkäilee ja vastaa ”joo joo”, mutta asiat eivät koskaan muutu, et saa hänen täyttä huomiotaan.

4. Hän lupaa muuttaa käytöstään – mutta mitään ei tapahdu

Sanat ilman tekoja eivät merkitse mitään. Jos hän toistuvasti lupaa muuttua mutta mikään ei ikinä muutu, on syytä epäillä, että hän ei oikeasti aio tehdä mitään suhteenne eteen.

5. Sinusta tuntuu kohtuuttomalta edes pyytää perusasioita

Jos tunnet itsesi vaativaksi vain siksi, että pyydät kumppaniasi osallistumaan kotitöihin tai viettämään aikaa kanssasi, kyse ei ole sinusta vaan hänen välinpitämättömyydestään.

6. Et usko, että hän tekisi sinulle samoin kuin sinä teet hänelle

Jos syvällä sisimmässäsi tiedät, ettei kumppanisi tekisi sinulle samoja palveluksia, joita sinä teet hänelle, suhde ei ole tasapainossa.

7. Päädyt usein sanomaan: "Anna olla, minä teen sen itse"

Jos huomaat jatkuvasti turhautuvasi ja ottavasi vastuun omiin käsiisi, koska kumppanisi ei hoida velvollisuuksiaan, se on merkki siitä, että hän ei arvosta sinua tai suhteenne dynamiikkaa.

8. Toivot, että asiat muuttuisivat, mutta mitään ei tapahdu

Jos ainoa syy jäädä suhteeseen on ajatus siitä, että "ehkä hän vielä muuttuu", on aika kohdata todellisuus: jos hänellä ei ole motivaatiota parantaa käytöstään nyt, miksi hän tekisi niin myöhemmin?

9. Tunnet katkeruutta kumppaniasi kohtaan

Katkeruus on yksi varma merkki siitä, että suhde on epätasapainossa. Kun tarpeitasi jatkuvasti laiminlyödään, turhautuminen kasvaa, ja suhde alkaa kärsiä pysyvästi.

10. Joudut käyttämään manipulatiivisia keinoja saadaksesi hänet toimimaan

Jos huomaat turvautuvasi syyllistämiseen, vedätykseen tai manipulointiin saadaksesi kumppanisi tekemään oman osuutensa, se kertoo vakavasta ongelmasta. Tällainen dynamiikka ei ole terve pitkässä juoksussa.

11. Mietit, miksi et ole "tarpeeksi hyvä"

Jos alat syyttää itseäsi siitä, ettei kumppanisi arvosta sinua, se on selvä merkki, että suhde on vahingollinen. Vika ei ole sinussa, vaan siinä, että toinen osapuoli ei ole halukas antamaan sinulle sitä, mitä ansaitset.

12. Olet muuttunut tarpeettoman takertuvaksi

Useimmat ihmiset eivät ole luonnostaan takertuvia tai epätoivoisia – mutta jos kumppanisi ei anna sinulle tarpeeksi huomiota, se voi saada sinut epävarmaksi. Tämä johtuu usein siitä, ettei hän panosta suhteeseen tarpeeksi, jolloin joudut jatkuvasti hakemaan hänen huomiotaan.

Onko aika lähteä?

Jos useampi näistä kohdista tuntuu tutulta, on hyvä miettiä, onko tämä suhde sinulle hyväksi. Terveessä parisuhteessa molemmat osapuolet antavat ja saavat tasapuolisesti. Jos huomaat joutuvasi jatkuvasti taistelemaan huomiosta ja panoksesta, voi olla aika päästää irti ja etsiä suhde, jossa sinua arvostetaan.

artikkelin avainsanat:
ero lifestyle parisuhde rakkaus


Ota talteen Spotifyn Vappu 2025 - Suomihitit -soittolista! Klikkaa ja kuuntele!