futureimagebank
10:40 - 01.08.2013 / viihde / OR
Matkailusivusto hehkutti uskomatonta ravintolaa - koko paikka olikin huijausta

Matkailusivusto Tripadvisor.com on kätevä apu majoitusta ja ravintoloita etsiville turisteille, ja käyttäjät voivat myös jättää sinne palautetta asiakaskokemuksistaan. Kehuvat arviot ja korkeat tähtiluokitukset eivät kuitenkaan aina vastaa todellisuutta, kuten kävi Metron [lähde] uutisoiman Oscar´sin tapauksessa.

Lounais-Englannin Brixhamissa sijaitseva Oscar´s-niminen kalaravintola herätti huomiota hulppealla asiakaspalautteellaan ja ravintola kertoi myös saaneensa tunnustusta arvostetun Michelin-tähden muodossa. Satamassa kelluvassa kalastajaveneessä sijaitseva ravintola kehui myös vaihtavansa ankkurointipaikkaansa nousu- ja laskuveden sekä vuodenajan mukaan.

Lisäksi Oscar´sissa tarjolla oleva kala oli aina tuoretta, sillä ravintolan henkilökunta saalisti sen itse merestä sukelluspukuihin sonnustautuneena. Ravintolassa syöneet asiakkaat kehuivat ruokaa lähes maagiseksi, joten yllätys olikin suuri, kun ilmoitetusta osoitteesta löytyi tajunnanräjäyttävän makuelämyksen sijaan pelkkä kadunpätkä roskapönttöineen.

Tripadvisorin käyttäjiä kunnolla vedättänyt, Oscar Parrotiksi esittäytynyt henkilö kertoi keksineensä koko ravintolan vain siksi, että oli vihainen ravintolaa pyörittävän ystävänsä puolesta. Kirjoittajan ystävän ravintolaa oli haukuttu aiheettomasti Tripadvisorissa ja epäilyt kohdistuivat kilpaileviin ravintoloitsijoihin.

Kirjoittaja oli kuvitellut, että täysin överiksi vedetyt ylistykset olisivat saaneet ihmiset epäilemään lukemaansa, mutta teksti upposi sivuston käyttäjiin täydestä ja tekaistun kalaruokataivaan profiili pysyi lukijoiden nähtävillä kokonaisen kahden kuukauden ajan. Tripadvisor myöntääkin sivustolle tulevan tiedon määrän niin suureksi, että aina toisinaan jokin sivuston linjaan sopimaton julkaisu pääsee huomaamatta läpi.

Ainakin Oscar Parrotin tempaus toimii varoittavana esimerkkinä siitä, ettei kaikkea nettihehkutusta kannata niellä sellaisenaan. Jos ruoan kerrotaan olevan niin hyvää, että sen valmistamiseen vaaditaan velhon taidot, palautteen kirjoittaja luultavasti liioittelee rankasti tai keksii kaiken omasta päästään.

Oletko itse joutunut pettymään matkailusivustoilla annettuihin hotelli- tai ravintola-arvioihin?

artikkelin avainsanat:
ruoka