10:01 - 15.02.2013 / viihde / Findance
Uusi päihdebuumi Suomessa - euforian tunnetta minuutiksi

Ilokaasun viihdekäyttö on ollut viime aikoina Suomessa selvässä nousussa. Paremmin kivunlievitykseen tarkoitettuna lääkeaineena tunnetun kaasun suosio on noussut räjähdysmäisesti etenkin nuorten keskuudessa. Muutaman kuukauden aikana ilokaasukapseleita myyvä Kermaa.fi kertoo lehdistötiedotteessa saaneensa jo tuhansia asiakkaita. Alaikäisille sitä ei myydä.

- Käsityksemme mukaan jo kymmenen tuhatta suomalaista on kokeillut ilokaasua viihdekäytössä. Se on monelle suomalaisnuorelle tuttu päihde esimerkiksi Keski-Euroopan festareilta ja vaikkapa Ibizan lomareissuilta, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jonas Kyllönen.

Ilokaasua impataan kerman vispaamiseen tarkoitettujen sifonien avulla, mistä seuraa lyhytkestoinen, päihtymisen kaltainen olotila. Yhdestä ilokaasukapselista saatava euforian tunne kestää noin minuutin verran.

- Vaikuttaa siltä, että ilokaasusta on kehittymässä tänä vuonna todellinen haastaja alkoholille. Se on baari-iltaan verrattuna huomattavasti halvempi nautintoaine, eikä ilokaasu jää elimistöön niin kuin alkoholi. Muutama minuutti raikkaassa ilmassa ja käyttäjä on taas täydessä ajokunnossa, sanoo Kyllönen.

Ilokaasun myynti on Suomessa täysin laillista. A-klinikkasäätiö on kuitenkin varoittanut tukehtumisvaarasta, jota on Kyllösen mielestä liioiteltu. Nettisivuilla tuotteesta kerrotaan kuitenkin kiertoilmauksin kermavaahtoon viitaten.

Mitä mieltä olet ilokaasun myymisestä yksityishenkilöille? Vastaa alla olevaan kommenttikenttään.

artikkelin avainsanat:
alkoholi