All Over Press
07:40 - 02.12.2015 / viihde / Markku Leppilampi
Luit oikein: sokealla naisella palautui näkökyky, kun hän kuvitteli olevansa teinipoika

Tieteellisistä saavutuksista huolimatta, ihmisaivot ovat edelleen pitkälti mysteeri. Oddity Central raportoi [lähde] 37-vuotiaasta monipersoonahäiriöstä kärsivästä sokeasta naisesta, jonka näkökyky palautui aina silloin, kun hän kuvitteli olevansa teinipoika. Naisella on todettu kymmenen eri persoonaa.

Nainen oli menettänyt 20-vuotiaana onnettomuuden vuoksi hiljalleen näkökykynsä, mutta silmille ei ollut tapahtunut fyysistä vahinkoa. Häntä hoitanut psykoterapeutti järkyttyi, kun teinipojan persoonassa ollut nainen luki yhtäkkiä muutaman sanan lehden kannesta.

Naisen sokeutta alettiin epäilemään psyykkistä laatua olevaksi ja hänen näkökykynsä saatiin palautettua terapian avulla, tosin kaksi hänen persoonaansa ovat edelleen sokeita.

Wikipedian mukaan [lähde] monipersoonahäiriö on dissosiaatiohäiriöistä monimutkaisin. Lapsuusiässä syntyneen trauman vuoksi henkilön persoonan osat ovat jakautuneet erilleen. Häiriöstä kärsivällä saattaa olla monta persoonaa, joilla on eri henkilöhistoriat, nimet ja ulkonäkö.

artikkelin avainsanat:
tiede