Findance.com
02:10 - 20.04.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Tutkimus: Iäkkäiden henkilöiden kannattaa harrastaa seksiä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

New York Post kertoo Hope Collegen tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin vanhempien ihmisten seksielämää. Seksistä havaittiin olevan selkeitä terveyshyötyjä.

Tutkimuksessa huomattiin, että seksistä on hyötyä aivojen toiminnalle. Positiivinen vaikutus kohdistui kognitiivisiin toimintoihin, eli muistiin ja ajattelutaitoihin.

- 75-90-vuotiailla seksi oli yhteydessä parempaan kognitiiviseen toimintakykyyn, Journal of Sex Research -lehdessä julkaistussa raportissa kerrotaan.

- 62-74-vuotiailla aikuisilla seksin hyvä laatu oli yhteydessä parempaan kognitiiviseen toimintakykyyn, tutkija Shannon Shen kirjoitti.

62-74-vuotiailla seksiä ei tarvinnut olla niin usein kuin vanhemmilla, jotta kognitiivisia hyötyjä saavutettiin.

Shen viittasi seksin laadulla siihen, että siitä saa paitsi fyysistä nautintoa niin myös emotionaalista tyydytystä. Fyysisestä nautinnosta ei ollut naisille hyötyä lainkaan, mutta seksiin liittyvästä emotionaalisesta tyydytyksestä oli.

Tutkimuksessa oli mukana 1683 henkilöä. Tutkimusta varten seksi määriteltiin "molemminpuolisesti vapaaehtoiseksi toiminnaksi toisen henkilön kanssa, johon liittyy seksuaalinen kosketus, riippumatta siitä, tapahtuuko yhdyntää tai orgasmia".

artikkelin avainsanat:
ikä ikääntyminen tutkimukset