Pixabay
00:10 - 26.10.2021 / viihde / Findance
Inga Carlson: "Mielen on vaikea löytää ulospääsyä vallitsevista haasteista" - Voimaamo auttaa ihmistä tekemään matkan mielestä omaan sydämeen

Pellingin saaristossa, Porvoossa toimiva Voimaamo lupaa ihmisille uuden yhteyden itseensä sydämen kautta.

Palvelut räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan mukaan. Palvelun ydin on kiireettömässä ajassa, kohdatuksi tulemisessa, keskusteluissa askareiden lomassa takkatulen tai nuotion loisteessa meren äärellä.

- Olen havainnut eri mielenterveyteen liittyvissä tehtävissäni, kuinka keskeisessä roolissa mieli on ihmistä ohjaavana voimana. Samoin moni ihmisyyteen liittyvä ongelma johtuu mielestä, kyvyttömyydestä hallita mieltä tai usein edes havaita sitä, miten mieli toimii, sanoo Voimaamon perustaja, elämäntaidon valmentaja Inga Carlson.

Carlson perustaa valmennustyönsä siihen, että ihmisen toiminnan oikea ohjaaja on sydän eikä usein vahingollisesti toimiva ja vanhojen auktoriteettien ohjailtavissa oleva mieli.

- Mieli tallentaa kaiken näkemänsä ja kokemansa lapsuudesta lähtien ja syöttää tuosta tietopankista ihmiselle kuhunkin hetkeen sopivan tavan reagoida, tuntea ja käyttäytyä. Mielen tuoma tieto perustuu siis menneessä koetun hyödyntämiseen. Se on kuin tietokone, joka käyttää siihen syötettyä dataa kaikissa elämäntilanteissa.


Hän korostaa, että mielensä syötteisiin kritiikittömästi uskova elää menneisyytensä uskomuksissa ja käytöstavoissa. Silloin muutos on joko vaikeaa tai mahdotonta.

- Todellisuus perustuu myös aiemmin havaittuun totuuteen, joten mieli on kritiikitön ja ohjailtavissa, koska se luottaa vanhoihin sille tuttuihin auktoriteetteihin.Tuolloin ihmisen kontrollointi ja ohjailu on helppoa. Mielen on vaikea löytää ulospääsyä vallitsevista haasteista.

Inga Carlson on luonut menetelmän, joka pyrkii auttamaan ihmistä tulemaan tietoisemmaksi mielensä vaikutuksesta omaan hyvinvointiin. Voimaamo auttaa ihmistä tekemään matkan mielestä omaan sydämeen, sinne, jossa ihmisen viisaus ja läsnäolo asuvat.

Voimaamon resepti on yksinkertainen: palveluissa keskeistä on luonto, kiireettömyys sekä turvallinen tila, jossa voi kokea tulevansa nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi sellaisena kuin on.

- Tuo ympäristö mahdollistaa irrottautumisen mielen tarinoista, joita useimmat ovat kantaneet henkisessä repussaan vuosikymmeniä. Läsnäololle ja aitoudelle tehdään tilaa irrottautumalla vanhoista, ihmiselle vahingollisista mielen tarinoista, Carlson kertoo.

- Kun ihminen on läsnä itsessään, tie mielestä sydämeen käy mahdolliseksi. Sydänkeskeinen elämä tuo turvaa, läsnäoloa ja rauhaa ihmiseen, uskallusta olla oma itsensä. Se antaa tunteen, että riittää juuri sellaisena kuin on. Sydänkeskeinen elämä on juuri sitä, mitä maailma tarvitsee, ihmisen käyttöjärjestelmän muutoksen. Se tarvitsee tien mielestä sydämeen, kaaoksesta rauhaan, menneisyydestä läsnäoloon ja voimaantumiseen.

artikkelin avainsanat:
Inga Carlson mielenterveys terveys Voimaamo