Rex Features / AOP
11:10 - 09.10.2019 / viihde / Findance
Greta Thunberg on vedon­lyöjien suosikki Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi - listalla myös Donald Trump

Nobelin rauhanpalkinnon saaja julkistetaan Oslossa perjantaina. Peliyhtiö Unibet povaa palkinnon saajaksi ruotsalaista Greta Thunbergia. Ilmastoaktivistin kanssa samalta listalta löytyy myös kaksi pääministeriä, paavi Franciscus ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg on vahvin ehdokas Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, selviää peliyhtiö Unibetin kertoimista. 16-vuotias ilmastoaktivisti saa Unibetilta voittokertoimen 1,33.

Thunberg on yksi ainoita ennakkoon tiedossa olevia ehdokkaita ja voittaessaan hänestä tulisi kaikkien aikojen nuorin Nobelin rauhanpalkinnon saaja. Tänä vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi on ehdolla 301 kandidaattia, 223 yksittäistä henkilöä ja 78 organisaatiota. Virallinen ehdokkaiden lista on salainen, mutta potentiaalinen voittaja on jo herättänyt paljon keskustelua. Peliyhtiö Unibetin listalta löytyy kaikkiaan 27 voittajakandidaattia.

Unibetin kertoimien mukaan toiseksi todennäköisin Nobelin rauhanpalkinnon saaja on Etiopian pääministeri Abiy Ahmed Ali, joka on solminut rauhan Eritrean kanssa, puolustanut naisten asemaa politiikassa ja vapauttanut tuhansia poliittisia vankeja. Pääministeri saa tällä hetkellä Unibetilta voittokertoimen 3,50.

Kolmatta sijaa pitää toinen pääministeri, Uuden-Seelannin Jacinda Ardern kertoimella 13,00. Hän on muun muassa muuttanut maansa aselainsäädäntöä Christchurchin terrori-iskun jälkeen ja puhunut julkisuudessa ilmastonmuutoksen hillitsemisen puolesta. Neljänneksi todennäköisin voittaja on Unibetin kertoimien mukaan paavi Franciscus kertoimella 18,00.

Viidettä sijaa pitävät Saksan liittokansleri Angela Merkel, Yhdysvaltojen kansalaisoikeusjärjestö ACLU ja pakolaisjärjestö UNHCR voittokertoimilla 21,00. Voittajaehdokkaiden listalta löytyy myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, jonka voitto palauttaisi vedonlyöjien rahat 26-kertaisena.

Nobelin rauhanpalkinnon saaja julkistetaan Oslossa perjantaina 11. lokakuuta.

Unibetin kertoimet - Nobelin rauhanpalkinto

Greta Thunberg 1,33
Abiy Ahmed 3,50

Jacinda Arden 13,00
Paavi Franciscus 18,00

Angela Merkel 21,00
The American Civil Liberties Union 21,00

UNHCR 21,00
Doctors Without Borders 26,00

Donald Trump 26,00
Raif Badawi 26,00

Wa Lone & Kyaw Soe Oo 26,00

artikkelin avainsanat:
Donald Trump Greta Thunberg