Findance.com
04:10 - 30.10.2023 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Nainen istui lentokoneessa kahden ylipainoisen ihmisen välissä – julkaisi vihaisen päivityksen kuvien kera
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle vapun paras Spotify-soittolista, tallenna täältä

Australialais-amerikkalainen politiikan kommentaattori Sydney Watson kertoi X:ssä/Twitterissä lentokokemuksestaan, joka ei ollut hänelle mieluisa.

Hänen paikkansa koneessa oli nimittäin kahden ylipainoisen ihmisen välissä, jolloin hän joutui istumaan kolmen tunnin lennon ajan litistyneenä ilman, että hän sai edes laitettua käsiään kummankaan puolen käsinojalle.

Watsonin mielestä ei ole hyväksyttävää, että jos ei meinaa mahtua yhdelle penkille, niin ei varaa itselleen kahta istumapaikkaa. Hän ei halua puuttua siihen, jos joku haluaa olla lihava, mutta sitä hän ei hyväksy, että joku joutuu istumaan lennolla ahtaasti toisen lihavuuden takia.

Osa halusi puolustaa lihavia lentomatkustajia, mutta Watson osasi puolustaa heille itseään. Kun ihmeteltiin, miksi nainen oli varannut itselleen keskipaikan, sillekin löytyi hyvä syy. Paikka oli valittu naiselle automaattisesti eikä sitä voinut enää vaihtaa myöhemmin, koska kaikki muut paikat oli jo varattu.

Lentoyhtiökin vastasi Watsonin julkaisuun:
”Matkustajistamme löytyy on kaikenkokoisia ja -muotoisia. Olemme pahoillamme, että koit olosi epämukavaksi lennollamme."

Sydney Watson vaati lentoyhtiötä korvauksia ja hänelle tarjottiin korvauksena 150 dollarin lahjakorttia. Hän oli kuitenkin pettynyt korvaukseen ja hänen mielestään olisi ollut parempi, jos tarjotun korvauksen sijaan jollekin ylipainoiselle olisi tarjottu esimerkiksi lahjakorttia kuntosalille.

artikkelin avainsanat:
lentokone lentomatkustaminen matkailu turismi