Alamy / AOP
20:10 - 11.06.2020 / viihde / Markku Leppilampi
CDC tutki - ihmiset taistelevat koronavirusta vastaan vaarallisin keinoin

Yhdysvalloissa on turvauduttu erikoisiin keinoihin koronavirustartunnan välttämiseksi, Oddity Central kertoo [lähde].

Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n tutkimuksen perusteella vaikuttaa siltä, että jopa 39 prosenttia amerikkalaisista käyttää puhdistusaineita jollakin vaarallisella tavalla koronaviruksen torjumiseksi. Myrkytystietokeskus on raportoinut huhtikuussa tapahtuneista lisääntyneistä puheluista, joissa on epäilty altistumista erilaisille myrkyllisille kotitalouksien puhdistusaineille.

CDC:n tutkijat olettavat ilmiön olevan yhteydessä koronaviruspandemiaan. Tautikeskus teki havaintojen vuoksi kyselytutkimuksen, josta ilmenee outoja käytäntöjä tartunnan välttämiseksi.

60 prosenttia oli lisännyt kodin normaalia puhdistamista pesuaineilla, mutta kaikki eivät tiettävästi ole tyytyneet pelkästään tähän. Pesuaineita on käytetty esimerkiksi vihannesten ja hedelmien pesemiseen. CDC:n tilaston oudoimpia yksityiskohtia kuitenkin on, että sen mukaan neljä prosenttia joi laimennettuja pesuaineita tai kurlasi niitä kurkussaan. Kuusi prosenttia puolestaan hengitti tahallisesti puhdistusaineiden haihtumiskaasuja.

CDC on vuonna 1946 perustettu sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava viranomainen. Alla kuva tilastosta.

artikkelin avainsanat:
action / crime koronavirus oudoimmat