Findance.com
04:10 - 30.04.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Tauriini saattaa hidastaa ikääntymistä - näistä ruoista sitä saa

Kansainvälisen tutkijaryhmän tutkimuksen perusteella vaikuttaisi siltä, että tauriinipitoisuus ravinnossa hidastaa eläinten ikääntymistä, NBC News kertoo.

Tutkijat arvioivat, että proteiinipitoisissa elintarvikkeissa esiintyvän ravintoaineen lisääminen voi hidastaa ikääntymisprosessia - ja johtaa myös terveempään elämään eläimillä.

Tutkimus tehtiin eläimillä, mutta on mahdollista, että tauriini vaikuttaa samoin myös ihmisiin. Tauriini on aminohappo, jota esiintyy lihassa ja äyriäisissä.

Tauriini on suosittu aine energiajuomissa, joiden on väitetty edistävän terävämpää aivotoimintaa. Vaikka näitä väitteitä ei ole todistettu, uusi tutkimus viittaa siihen, että ravintoaine voi auttaa terveessä ikääntymisessä.

Alhainen tauriinipitoisuus puolestaan voi nopeuttaa ikääntymisprosessia useilla eläinlajeilla. Tauriinipitoisuus laski dramaattisesti iän myötä hiirillä, apinoilla ja ihmisillä.

Kukaan ei vielä tiedä, miksi ravintoaineen pitoisuudet laskevat jopa 80 prosenttia iän myötä. Tieteilijät tutkivat parhaillaan myös muita molekyylejä, jotka saattavat parantaa terveyttä ja johtaa pidempään elämään.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!