Findance.com
06:10 - 29.04.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Tuntuuko sinusta, että aika kuluu liian nopeasti? - näin se ei enää tunnu siltä

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin vuodet tuntuvat vierivän. Se johtuu mm. siitä, että yksi vuosi on pieni osa elämästä, jonka on jo elänyt. 8-vuotialle yksi vuosi on vain 1/8 osa jo eletystä elämästä, mutta 80-vuotiaalle se on enää vain 1/80 osa.

Myös muistot vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti aika tuntuu kuluvan. Kun pitää arvioida pitkiä ajanjaksoja, käytetään apuna näinä aikoina muodostuneiden muistojen määrää. Mitä enemmän jonain ajanjaksona muodostuu muistoja, sitä pidempänä tuo ajanjakso muistetaan. Sitä pidentää Huffington Postin mukaan myös se, kuinka elävästi ne muistetaan ja kuinka tunnepitoisia ne ovat.

Yksi muutos ikääntyneen elämässä ja elämä tuntuu taas etenevän hitaammin

Ikääntyneenä muodostetaan yleensä vähemmän muistoja kuin esimerkiksi lapsena. Lapsena opitaan paljon uusia taitoja sekä tavataan jatkuvasti uusia ihmisiä. Silloin myös tehdään paljon jännittäviä ja itselle uusia asioita ihan jokapäiväisessä elämässä.

Ikääntyneenä koetaan yleensä enää vähän uutta ja saatetaan juuttua rutiineihin, jolloin elämä voi tuntua pysähtyneen ja olevan merkityksetön. Ja se on tässä se mihin on syytä puuttua, jos haluaa, että vuodet eivät tunnu vierivän liian nopeasti. Jos nimittäin alkaa opettelemaan jotain uutta, se voi saada tuntumaan siltä, että aika ei enää kulukaan liian nopeasti.

Uudet asiat häiritsevät päivärutiineja ja samalla ajantajukin häiriintyy. Se on hyvä asia, jos ei halua, että vuodet tuntuvat kuluvan liian nopeasti. On kuitenkin hyvä tietää, että ensin aika tuntuu etenevän nopeasti, kun on uutta ja mielenkiintoista tekemistä. Mutta myöhemmin muistellessa tuota ajankohtaa, kun teki jotain uutta, tuntuu siltä kuin se olisi kestänyt pitempään.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!