Findance.com
12:10 - 29.04.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Vanhemmat autoilijat eivät ole riski muille - he ovat enemmän riski itselleen

Brittiläisen tutkijan mukaan vanhemmat eivät ole liikenteessä sen vaarallisempia kuin nuoremmatkaan kuljettajat, kertoo Independent.

- Elämme ikääntyvässä yhteiskunnassa - iäkkäät ihmiset ovat hyväkuntoisempia ja terveempiä kuin koskaan ennen, joten he ovat paljon todennäköisemmin liikkeellä, Charles Musselwhite Swansean yliopistosta sanoi vuonna 2016.

RAC Foundationin Philip Gomm puolestaan sanoi vanhempien kuljettajien olevan lähes turvallisimpia kuljettajia, ketä tiellä liikkuu. Tämä johtuu siitä, että vanhemmat henkilöt ovat varovaisempia, ja he välttävät esimerkiksi ruuhka-aikoja.

EU:n liikenneturvallisuuspolitiikkaan liittyvän verkkosivuston mukaan vanhemmat kuljettajat eivät niin ikään ole riski muille tienkäyttäjille. Vanhemmilla kuljettajilla on kuitenkin siinä mielessä isompi riski liikkua autolla, että onnettomuuden sattuessa se on joskus vakavampi tilanne ikääntyneelle kuin nuoremmalle. Tämä johtuu iän tuomasta heikkoudesta.

Gomm huomautti vielä, että vanhemmalle ihmiselle liikkuvuuden säilyttäminen on tärkeää. Sillä on positiivisia vaikutuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
autot ikä ikääntyminen liikenne tutkimukset


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!