Netflix
03:10 - 06.01.2023 / elokuvat / Findance
Uuden Netflix-leffan kiehtova tausta: "Odotin Christian Balen vanhenemista"

Netflix julkaisee tänään yhden alkuvuoden odotetuimmista alkuperäiselokuvista The Pale Blue Eye.

Scott Cooperin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jonka pääosissa nähdään Christian Bale ja Harry Melling, perustuu Louis Bayardin samannimiseen romaaniin vuodelta 2003, ja se kertoo veteraanietsivä Augustus Landorista, joka tutkii murhasarjaa Yhdysvaltain sotilasakatemiassa nuoren sotilaskokelaan Edgar Allan Poen avustuksella.

Elokuva on saanut kriitikoilta tähän mennessä vaihtelevia arvioita. The Austin Chronicle -lehden Matthew Monagle kirjoittaa:

- The Pale Blue Eye pitää hämmästyttävän hyvin kasassa goottilaisena kauhutarinana ... siihen pisteeseen asti, kunnes se ei enää pysy kasassa. Elokuva menettää otteensa viimeisillä minuuteilla - itse asiassa koko elokuva miltei hajoaa.

Boston Heraldin James Verniere kutsui elokuvaa "ylinäytellyksi, huonosti kirjoitetuksi murhamysteeriksi".

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Scott Cooper kertoi Screen Rantin haastattelussa, miten hän päätyi tekemään romaanista elokuvan.

- Crazy Heartin (2009) valmistuttua isäni, joka opetti kirjallisuutta ja englantia, esitteli kirjan minulle. Vietin Poen tavoin kasvatusvuoteni Virginiassa. Synnyin siellä ja Poe muutti sinne kolmevuotiaana hyväntekijänsä John Allanin kanssa. Isäni sanoi: "Olen lukenut mitä nerokkaimman kirjan, jossa kirjailija Louis Bayard on sijoittanut Edgar Allan Poen, nuoren Poen, dekkarin keskelle." Luin sen huvikseni ja sanoin: "Vau, tästä voisi itse asiassa tehdä todella mielenkiintoisen elokuvan." Näin tarina päätyi luokseni: isäni kautta.

Scott Cooper odotti siis yli kymmenen vuotta.

- Myöhemmin olin Christian Balen kanssa elokuvaa Out of the Furnace (2013), joka oli ensimmäinen yhteistyöni Christianin kanssa. Jaoin käsikirjoitukseni hänen kanssaan, ja hän piti siitä. Meistä tuntui, että hän oli todennäköisesti liian nuori näyttelemään Augustus Landoria ja liian vanha näyttelemään Poeta, joten odotimme. Jatkoin käsikirjoituksen työstämistä ja muokkasin sitä hänelle sopivaksi, ja sitten viime vuonna sanoimme: "Hei, mitä jos tekisimme The Pale Blue Eye -elokuvan nyt?". Ja sitten lähdimme liikkeelle, Cooper kertoo Screen Rantin haastattelussa.

Katso Netflix-alkuperäiselokuvan, The Pale Blue Eye, traileri alla:

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!