Production House
11:12 - 21.09.2020 / tv-sarjat / Findance
Alina Tomnikov nappasi huippuroolin! Suomalaisnäyttelijä pääroolissa kansainvälisessä Funeral For a Dog -sarjassa

Alina Tomnikov on valittu naispääosaan Thomas Pletzingerin palkittuun romaaniin Funeral For a Dog perustuvaan, samaa nimeä kantavaan tv-sarjaan.

Sky Original tv-sarjan tuottaa saksalainen Flare Film, ja sitä kuvataan useassa maassa, kuten Italiassa, Kolumbiassa, Saksassa, Suomessa sekä Yhdysvalloissa. Sarjan ohjaavat David Dietl ja Barbara Albert.

Kahdeksanosaista sarjaa luonnehditaan tiivistunnelmaiseksi draamasarjaksi rakkaudesta, joka lävistää kaksi vuosikymmentä ja kaksi vuosituhatta. Sarjan pääkielenä puhutaan saksaa, jota myös Tomnikovin näyttelemä suomalaissyntyinen roolihahmo Tuuli enimmäkseen puhuu.

Rooli napsahti Tomnikoville hänen agentuurinsa kautta tulleesta koekuvauspyynnöstä. Ensimmäinen koekuvausnauha tehtiin englanniksi Suomesta käsin, mutta Alinan päästyä seuraavaan koekuvausvaiheeseen kieleksi vaihtui jo saksa.

- Kuvattiin koekuvausnauha yhdessä agenttini kanssa, ja päätimme laittaa nauhan yhteyteen lyhyen esittelyn itsestäni saksaksi. Ne taisivat siinä vaiheessa olla juuri ne ainoat lauseet, mitä ylipäätään muistin saksaksi, sillä olin edellisen kerran puhunut saksaa lukiossa reilu kymmenen vuotta sitten. Mutta taisi se koulutausta riittää vakuuttamaan tuottajat ja roolittajat kielen kehityskelpoisuudesta sillä kutsu seuraavaan vaiheeseen paikan päälle tuli.

Tämän jälkeen Alinalla onkin ollut runsaasti opettelua ja muutoksia. Ensin Alinan oli tarkoitus lentää Saksan ja Suomen väliä kesällä harjoituksia varten, mutta nopeasti kävi ilmi, että järkevintä nykytilanteessa oli muuttaa väliaikaisesti Berliiniin.

- Oli siinä aluksi ajatukseen totuttelemista ja jännittikin, mutta halusin ottaa haasteen vastaan. Muutin siis kesäksi yksin Berliiniin, ja kuvauksiin valmistavien lukuharjoitusten, pukusovitusten ja muun ohella treenasin kielicoachin kanssa saksaa. Luin lisäksi saksankielisiä uutisia, kuuntelin podcasteja ja katsoin draamasarjoja ja elokuvia. Kun kaipasin jotain ihan muuta, luin hitaasti Agatha Christietä iltaisin saksaksi. Myös harjoitusten työkieli oli saksa, ja ymmärtäminen vaati järjetöntä keskittymistä. Välillä sujui, välillä ei. Olen kiitollinen, miten kaikki kannustivat minua puhumaan ja kuuntelivat kärsivällisesti tavaustani. Mutta pikkuhiljaa alkoi kieli helpottua ja huomasin pystyväni keskittymään tekemiseen paljon helpommin. On huikeaa huomata, miten ihminen kyllä oppii kun on virittynyt taajuudelle.

Intensiivinen harjoitusjakso Berliinissä on nyt päättynyt, ja tuotanto on matkustanut Italiaan, jossa sarjan kuvaukset käynnistyivät kaksi viikkoa sitten. Sarjan muissa päärooleissa nähdään mm. palkittu saksalainen elokuvatähti Albrecht Schuch. ja Anne Ratte-Polle.