Image Source / AOP
12:10 - 26.09.2017 / viihde / Markku Leppilampi
Tiedäthän näppäinyhdistelmän ctrl+alt+del - Bill Gates katuu sitä edelleen

Microsoftin entinen pääjohtaja ja perustaja Bill Gates kertoi mielipiteensä näppäinyhdistelmästä, joka on tuttu kaikille PC-käyttäjille.

Daily Mail kertoo [lähde], ettei Bill Gates pidä ctrl+alt+del-näppäinyhdistelmästä, jolla saa nykyään auki tehtävienhallinnan ja muita toimintoja. Alun perin sillä vain käynnistettiin tietokone uudelleen.

Gates olisi alun perin halunnut vain yhden napin näppäinyhdistelmän sijaan. Se olisi ollut järkevää, sillä voisi kuvitella, että esimerkiksi liikerajoitteiseilla henkilöllä voi olla vaikeaa saada painettua kaikki kolme nappia yhtä aikaa pohjaan.

Gatesin halu saada vain yksi nappi ei kuitenkaan toteutunut. Ctrl+alt+del-yhdistelmän keksi aikoinaan IBM:n insinööri David Bradley viidessä minuutissa. Sitä käytettiin yrityksessä siihen, että työntekijät saivat käynnistettyä koneensa uudelleen. Julkiseen käyttöön sitä ei koskaan tarkoitettu.

Kun Microsoft näki, miten suosittu näppäinyhdistelmästä tuli, he päättivät käyttää sitä. IBM ei halunnut myöskään tehdä näppäimistöihinsä ylimääräistä nappia Microsoftia varten.

artikkelin avainsanat:
Bill Gates Microsoft tech