Findance.com
08:10 - 22.04.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Mitä iän karttuessa kannattaa syödä? 6 pointtia vahvuuteen ja terveyteen

Safefood kertoo, mitä 65 ikävuoden ylittävien kannattaa nauttia ravinnokseen. Julkaisun mukaan tässä vaiheessa elämää on tiettyjä ravitsemuksellisia tarpeita, jotta keho pysyy ravittuna, vahvana ja terveenä

Jos sinulla on jokin sairaus, kannattaa keskustella lääkärin kanssa sopivasta ruokavaliosta. Alla lista.

1. Proteiini auttaa suojaamaan lihaksia ja pitämään kehon vahvana. Yritä syödä päivittäin 2-3 annosta proteiinia. Lautaselle voi valita vähärasvaista naudan-, lampaan- tai sianlihaa, vähärasvaista kanaa tai kalkkunaa, tuoretta, pakastettua tai säilöttyä kalaa, kananmunia, papuja ja suolattomia pähkinöitä.

2. D-vitamiini auttaa kalsiumin imeytymisessä ja pitää luuston ja lihakset vahvoina. Päivittäisestä D-vitamiinilisästä voi olla hyötyä.

3. Kuitu on tärkeää suoliston terveydelle ja ummetuksen ehkäisemiseksi. Valitse kuitupitoisia elintarvikkeita kuten täysjyväpastaa, ruskeaa riisiä ja täysjyväleipää. Perunat kannattaa syödä kuorineen.

4. B-vitamiinit tukevat aivojen terveyttä ikääntyessämme. Saat riittävästi B-vitamiineja syömällä runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyväleipää ja proteiinia. VitaeLab kertoo, että B-vitamiinin lähteitä ovat myös maitotuotteet, pavut, idut, mantelit, pähkinät, siemenet, maksa, luonnonriisi sekä tummanvihreät kasvikset kuten parsakaali.

5. Pidä paino hallinnassa noudattamalla terveellisiä elämäntapoja, joihin kuuluu tasapainoinen ruokavalio, riittävä uni ja stressinhallinta.

6. Ole aktiivinen ja pyri liikkumaan ainakin 10-15 minuuttia kerrallaan useita kertoja päivässä.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
ikä ikääntyminen ruoka terveys


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!