Findance.com
08:10 - 04.03.2024 / maailmalta / Findance
Äiti tuo julki turhautumisensa, kun mies vaatii aina siistiä kotia

Erään äidin arki on muuttunut painajaiseksi, kun hänen kumppaninsa on asettanut hänelle uhkauksen kodin siisteydestä, kertoo Mirror.

Nainen, joka opiskelee yliopistossa täysipäiväisesti samalla kun huolehtii parivuotiaasta lapsestaan, on kertonut joutuneensa ahdistuksen ja ristiriitojen pyörteeseen miehensä vaatimusten vuoksi.

Hän jakoi tarinansa anonyymisti Mumsnet-sivustolla, kertoen miten hänen kumppaninsa, tuleva aviomies, on vaatinut kodin siistimistä aina ennen kuin hän palaa töistä. Äiti selitti tasapainottelevansa opiskelun ja lapsenhoitoon liittyvien velvollisuuksien välillä, käyttäen silloin tällöin maksullista päivähoitoa.

Lisäksi väsynyt äiti paljasti, että heidän lapsensa ei nuku läpi yön ja haluaa usein rintaruokintaa, joten hän hoitaa yövuorot. Hänen kumppaninsa työskentelee kello 8-18, mutta käy ennen työtä kuntosalilla ja palaa kotiin seitsemältä illalla, noin 45 minuuttia sen jälkeen, kun äiti on tullut kotiin.

Äiti kertoi päivittäisestä rutiinistaan, johon kuuluu lapsen noutaminen kello kuudelta illalla ja yhdessä leikkiminen, imettäminen ja rentoutuminen. Hän myös mainitsi imetyshaasteensa ja katkonaisen yöunensa, lisäten: "Poikamme ei ole koskaan nukkunut läpi yön ja hän on lähes kaksivuotias. Puhun useista yöllisistä heräämisistä, joten olen suurimman osan ajasta väsynyt, ja koska hän haluaa vain rintaa ja isän täytyy nousta aikaisin, hoidan kaikki yölliset heräämiset."

Vaikka äiti ymmärtää miehensä halun siistiin kotiin ja haluaisi itsekin siistin kodin, hän sanoi: "Viikonloppuisin kumppanini auttaa siivoamisessa ja järjestelyssä. Mutta arkisin hänellä on ongelma."

Äiti kertoi siivoavansa ja järjestelevänsä joka päivä, jotta talo ei olisi "laiminlyöty", mutta hän ei ymmärrä miehensä "odotusta, että pystyn ja minun pitäisi saada tämä aikaan, samalla vihjaillen, että olen laiska, koska en pysty saavuttamaan tätä, mikä minua vaivaa."

Äiti määritteli "sotkun", joka ärsytti hänen miestään, sanomalla: "Parin lasin oleminen tiskialtaassa ja muutama murunen keittiön tasoilla on sotkuista." Hän päätti kirjoituksensa sivustolla sanomalla, "En tiedä, kuinka paljon enemmän voin tehdä uhraamatta yliopistoopiskeluani tai aikaani poikani kanssa."

Muut äidit ryntäsivät kommentteihin puolustamaan äitiä ja kyseenalaistamaan hänen kumppaninsa aikeet ja sen, pitäisikö hänen edes mennä naimisiin hänen kanssaan. Eräs henkilö vastasi: "Tiedät, ettet ole kohtuuton. Muutama lasi ei ole sotkuista. Mikä hänen ongelmansa on tämän kanssa?"

Toinen lisäsi: "Kuulostaa siltä, että sinun pitäisi lähteä pariksi päiväksi pois ja jättää vauva hänen huolehdittavakseen ja kertoa hänelle, että odotat kodin olevan siisti, kun palaat takaisin", kun taas kolmas kirjoitti: "Yleisesti ottaen miehet, jotka puhuvat näin, ajattelevat edelleen, että koti on naisen vastuulla ja että lastenhoito ei ole oikeaa työtä."

artikkelin avainsanat:
avioliitto Isyys parisuhde vanhemmuus äitiys