Findance.com
04:10 - 18.08.2023 / viihde / Markku Leppilampi
Japanilainen yritys haluaa asiakkaidensa nukkuvan seisaallaan - tuote on vähintäänkin erikoinen

Japanilainen yritys tuo markkinoille pystysuoria kapseleita nukkumiseen. Tuotteen nimi viittaa seisaallaan nukkuvaan kirahviin, kertoo Oddity Central.

Giraffenap on uudentyyppinen tapa nukkua. Tuotteen tarkoituksena on kannustaa päiväuniin, jotta työteho ja keskittymiskyky paranisi. Pystysuoraksi kapseli on tehty tilan säästämisen vuoksi, ja seisoma-asennossa nukkuminen myös väitetysti helpottaa henkilön heräämistä torkuiltaan.

Tuotteen voikin kuvitella sopivan hyvin Japaniin, jossa korostuu ahkera työkulttuuri - jopa äärimmäisyyksiin riskeeratun henkilökohtaisen hyvinvoinnin kustannuksella. Japanissa on jopa sana kuolemalle, joka johtuu liiasta työstä - se on karoshi.

Nousevan auringon maassa on tapana ottaa pieniä "tehotorkkuja", jotta töitä voisi hetken päästä jatkaa optimaaliseen tapaan. Väitetysti pienet torkut lisäisivät energiatasoja ja keskittymiskykyä, kunhan uni ei mene liian syväksi.

Giraffenap
Kuva: Giraffenap

Giraffenapeja onkin ilmestynyt kahviloihin ympäri Japania. Jos tuote menestyy, sitä aletaan nähdä useammin ja useammin.

Giraffenapissa on hälytysjärjestelmä heräämistä varten. Mukavuutta parantaa kehoa tukevat tukipisteet, äänieristys, ilmanvaihto sekä nukahtamista edistävät äänet.

artikkelin avainsanat:
Japani karoshi nukkuminen tuotteet uni