MGM
06:10 - 21.12.2022 / elokuvat / Findance
Merkittävä RoboCop-dokumenttisarja valmistui

Cinedigm on Deadlinen mukaan hankkinut oikeudet tulevaan neliosaiseen dokumenttisarjaan RoboDoc: The Creation of RoboCop. Kuusi vuotta valmisteilla olleen projektin on määrä käynnistyä Yhdysvalloissa Cinedigmin Screambox-suoratoistopalveluissa ja sen jälkeen muilla digitaalisilla alustoilla.

RoboCop ilmestyi 1980-luvun lopulla Orion Picturesin julkaisemana ja sijoittui dystooppiseen ja rikollisuuden runtelemaan Detroitiin. Se seuraa tarinaa kuolemanvakavasti haavoittuneesta poliisista, joka palaa poliisivoimiin voimakkaana kyborgina, jota vainoavat upotetut muistot. Alkuperäinen elokuva, jonka budjetti oli arviolta 13 miljoonaa dollaria ja joka tuotti yli 50 miljoonaa dollaria, poiki kaksi jatko-osaa ja vuoden 2014 uusintaversion.

Dokumenttisarjassa haastatellaan näyttelijöitä ja kuvausryhmää, kuten Peter Welleriä, Diane Robinia, Ronny Coxia, Nancy Allenia, Ray Wiseä ja ohjaaja Paul Verhoevenia. Se myös syventyy tarinaan itse dokumenttisarjan ja sen luomisen takana, sillä fanien rahoittama projekti alkoi kerätä rahaa kuusi vuotta sitten.

Screamboxia pyörittävän Bloody Disgustingin toimitusjohtaja Brad Miska sanoo Deadlinelle:

- RoboCop ei ole vain teknologinen ikoni, vaan elokuva, joka rikkoi rajoja käytännön tehosteidensa ja liiallisen väkivaltaisen verenvuodatuksensa ansiosta. Suuri osa siitä, mitä näemme nykyään valkokankaalla, on 70- ja 80-luvun innovatiivisten mielten ansiota. Olemme innoissamme siitä, että fanit pääsevät vihdoin näkemään tarinan Screamboxissa ensi vuonna.

Sarjan ohjaaja Eastwood Allen lisää:

- Olemme yhdessä keksineet jotain, joka sisältää visuaalisia ja äänellisiä elementtejä ja pyrkii upottamaan katsojat 80-luvun elokuvantekemisen maailmaan ja tarjoamaan jotain täysin ainutlaatuista 'making of' -formaattiin.

Toinen ohjaaja Chris Griffiths jatkaa:

- RoboCop-fanina viimeisten 30 vuoden ajan tämä projekti on ollut minulle rakkauden työ, enkä malta odottaa, että pääsen jakamaan tämän ainutlaatuisen projektin fanien kanssa, erityisesti niiden, jotka ovat tukeneet meitä kaikki nämä vuodet.