Evie Fjord / Unsplash
02:25 - 15.08.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Mustikat ovat erittäin terveellisiä

On tietysti kaikille selvää, että mustikat ovat terveellisiä. Mutta mustikat ovat sellaista superfoodia, jollaista toista on vaikea löytää. Niistä saa niin uskomattoman paljon erilaisia terveyteen liittyviä hyötyjä, joista kannattaa olla tietoinen, jos haluaa pysyä terveenä.

Tässä alla on sellaisia mustikoiden hyötyjä, joista et välttämättä vielä tietä. Ehkä tämän luettuasi alat syömään mustikoita tai syöt niitä vieläkin useammin kuin nyt.

Mustikoiden monet terveyshyödyt

Antioksidantteja on monissa syötävissä, mutta mustikoissa niitä on normaalia enemmän. Kun syö mustikoita, vähentää samalla sairastumisen riskiä, koska antioksidantit vähentävät esimerkiksi tulehduksia ja lisäävät vastustuskykyä.


Mustikoiden syöminen voi alentaa huonoa kolesterolia ja siitä on hyötyä myös verensokerin hallinnassa. Kun tekee mieli jotain makeaa tai välipalaa, on mustikka silloin hyvä valinta. Samalla saa myös paljon kuitua.

Kun syö mustikoita, saa samalla syötyä päivän aikana tarvitsemia monia vitamiineja ja ravintoaineita. Reilussa kahdessa desissä mustikoita on mm. C-vitamiinia, K-vitamiinia ja mangaania.

Syömällä mustikoita voi elää pidemmän elämän.

artikkelin avainsanat:
mustikat mustikka ruoka terveys