Mammoth Screen
08:10 - 14.03.2020 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena ja TV1 tänään: Maailma liekeissä - World on Fire alkaa

Yle Areena ja TV1 esittävät uuden BBC-sarjan Maailma liekeissä (World on Fire).

Ensimmäisen tuotantokauden kaikki jaksot tulevat Yle Areenaan tänään 14. maaliskuuta. Myös Yle TV1 aloittaa sarjan esittämisen lauantaisin klo 21.15. Sarjasta on jo tilattu toinen tuotantokausi.

Maailma liekeissä kuvaa toisen maailmansodan tapahtumia tavallisten ihmisten silmin – usean kansallisuuden, maan ja toisiaan sivuavan ihmiskohtalon kautta.

Euroopan laajuisten sotien piti olla ohi iäksi, mutta ensimmäisen suursodan kaiut sotatraumoja saaneiden mielessä ovat hädin tuskin vaimenneet, kun mantereelta kantautuu huolestuttavia uutisia. Onko Eurooppa jälleen luisumassa sodan mielettömyyteen, ja syyllinen on taas Saksa?

Draama lähtee liikkeelle Britanniasta ja nuoruuden viattomasta rakkaudesta maassa, jossa luokkaerot ovat syvät ja raja-aitoja ylittävä rakkaus on tuomittavaa. Parjattu sosialismi, pasifismi ja yltiöisänmaallisuus ottavat mittaa toisistaan joka kylässä ja kaupungissa. Ja kun sodan uhka käy yhä vakavammaksi, nuorten on pantava oma elämä ja toiveet syrjään ja uhrauduttava isänmaan vuoksi, kunkin tavallaan. Sama tapahtuu tavallisten ihmisten kohdalla kaikkialla natsien valtaamilla alueilla.

Sarjaa tähdittävät mm. Sean Bean, Helen Hunt, Julia Brown, Jonah Hauer-King, Lesley Manville, Yrsa Daley-Ward, Arthur Darvill, Ewan Mitchell, Parker Sawyers, Brian J. Smith, Victoria Mayer ja Zofia Wichlacz (kuvat nimiä klikkaamalla).

Katso sarjan traileri alla: