Helsingin Kaupunginteatteri
17:10 - 19.01.2020 / viihde / Findance
Kummeli-kaksikon käsikirjoittama Le Coq – taistelu ravintolasta -näytelmä ensi-iltaan 6.2.

Arena-näyttämön kotimainen komediauutuus Le Coq – taistelu ravintolasta ammentaa huumoria huippukokeista, ravintolakriitikoista ja rakkaudesta ranskalaiseen keittiöön. Kulttuurisilla stereotypioilla ja intohimoilla leikittelevä näytelmä on Kummeleistakin tutun tamperelaiskaksikon Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen ensimmäinen kantaesitys Helsingissä. Vihisen ohjaama Le Coq – taistelu ravintolasta saa ensi-iltansa 6. helmikuuta.

- Odotan innolla ensimmäistä ensi-iltaani HKT:ssa. Kun olin johtajana Tampereella, haaveilin Helsingin vierailusta, ja nyt vihdoin se onnistui! On ollut hieno kokemus tulla Tampereelta tänne pääkaupunkiseudulle levittämään teatterin ilosanomaa Kummeli-veli Timo Kahilaisen kanssa, iloitsee kirjailija, ohjaaja Heikki Vihinen.

- Onhan näissä merkeissä mahtava päästä viimeinkin kokeilemaan siipiään tänne todella isolle kirkolle. Mutta turvallisin mielin mennään, koska mukana on HKT:n mahtava ensemble ja lisäksi vierailijoina Jarkko Niemi, Kaisa Hela ja myös Kummeleista tuttu Heikki Hela, sanoo työpari Timo Kahilainen.

Max von Salmen omistama entinen Michelin-ravintola Le Coq kamppailee veloissaan. Aika on ajanut maailmanluokan mestarikokkimme ohi, asiakkaat ovat kaikonneet ja ravintola on konkurssin partaalla. Tilannetta pelastamaan on palkattu uusi maailmaa kiertänyt kokki, jonka sopimukseen kuuluu luontaisetuna myös asunto, vuosia käyttämättömänä ollut kylmiö. Mustia pilviä on kasautunut päähenkilömme taivaalle. Tähän kun vielä ilmestyy odottamaton velipuoli Venäjältä vaatimaan ravintolaa itselleen, alkaa taistelu ravintolan herruudesta. Mitä merkitsevät vapaus, veljeys ja tasa-arvo?

Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen kirjoittamassa farssiuutuudessa näyttelevät Riitta Havukainen, Heikki Hela, Kaisa Hela, Jouko Klemettilä, Pertti Koivula, Jarkko Niemi ja Eija Vilpas. Lavastuksen ovat suunnitelleet Timo Kahilainen ja Vilma Mattila ja puvut Elina Vättö. Valosuunnittelusta vastaa Valdemar Virtanen ja äänisuunnittelusta Joonas Outakoski.

Le Coq - taistelu ravintolasta on käsikirjoittajakaksikon viides yhteinen näytelmä. Aiemmat olivat Tampereella yleisön rakastamat Saunailta (2001), Alivuokralainen (2003), Kalliolle kukkulalle (2008) ja Maailmanlopun hautaustoimisto (2011).

Le Coq – taistelu ravintolasta ensi-ilta 6.2.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput: 21,50 - 43 € (sis. pm)

Tilaa matkasi Tallinnaan helposti netin kautta Eckerö Linelta!