20:16 - 27.03.2006 / / Findance
Juanes myi kultaa Suomessa
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Kolumbialainen rock-tähti Juanes on myynyt Suomessa kultalevyyn oikeuttavan 15 000 kpl:een määrän albumiaan "Mi Sangre". Albumi meni neljä viikkoa sitten ilmestyttyään suoraan Listan sijalle 6. Nyt Juanes pitää listan kakkossijaa jo toista viikkoa.

Juanes tuli suomalaisten tietoisuuteen hittisinglellään "La Camisa Negra", joka soi kaikilla radioasemilla aina NRJ:stä Iskelmään. Tämä 34-vuotias laulaja-lauluntekijä on kaikkien aikojen eniten myynyt latinoartisti. Hän on julkaissut kolme albumia, jotka ovat myyneet kaiken kaikkiaan jo yli 5 miljoonaa kappaletta. Tuoreinta albumia "Mi Sangre" on myyty jo 2,4 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Juanes on saanut tunnustusta monilla eri saroilla, kuten voittamalla mm. 12 Latin Grammy-pystiä ja seitsemän Latin Billboard-palkintoa. Arvostettu Time-lehti rankkasi Juanesin maailman 100:n tärkeimmän henkilön joukkoon maailmassa. Häntä on myös verrattu Bonoon ja Springsteeniin hänen sähköisen soittotapansa ja tiedostavan olemuksensa ansiosta. Juanes ottaa teksteissään rohkeasti kantaa kotimaansa Kolumbian ongelmiin ja on mukana monissa hyväntekeväisyysprojekteissa kuten toimimalla YouthAIDS-järjestön lähettiläänä ja puolestapuhujana.

Ympäri maailmaa kulta- ja platinarajoja rikkova "Mi Sangre" (=minun vereni) kuvastaa Juanesin suhdetta musiikkiin. "I love music. For me, this is like my religion, my project of life. I try to put my heart and soul into my music.", tähti kertoo. Hän on säveltänyt ja sanoittanut kaikki albumin kappaleet. Albumi on monipuolinen kokonaisuus espanjankielistä pop-rockia latinovaikuttein. Mukana levyllä vierailevat mm. Nelly Furtado ja Black Eyed Peasin Taboo. Juanes päättää sunnuntaina 2.4. kuukauden mittaisen, loppuunmyydyn Euroopan-kiertueen Tukholmaan ja jatkaa suoraan Australiaan ja Aasiaan konsertoimaan.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
Juanes
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!