Findance.com
18:10 - 19.05.2024 / viihde / Findance
Lääkärin varoitus: neljä asiaa, joita ei koskaan tule tehdä jos unihalvaus koittaa
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Unihavaus voi olla erittäin pelottava kokemus ja sen mielletään usein liittyvän stressiin ja ahdistukseen.

Vaikka se ei ole vaarallista ja yleensä menee nopeasti ohi, somelääkäri Joe MD, joka itse kärsii unihalvauksesta, jakaa neuvoja, mitä ei tulisi tehdä tällaisen jakson aikana.

Hänen viimeisimmällä videollaan, joka sai yli 32 000 tykkäystä, hän käsittelee omia kokemuksiaan ja antaa neljä tärkeää ohjetta unihalvauksen aikana, raportoi Mirror.

Lääkäri Joe MD selittää: "Koin tänä aamuna kaikkein pelottavimman unihalvauksen, joten halusin kertoa neljä asiaa, joita ei koskaan tule tehdä unihalvauksen aikana. Tyypillisesti REM-vaiheen aikana aivosi ovat erittäin aktiiviset. Tämä on se vaihe, kun näet unia.

Asiat, joita ei saa tehdä unihalvauksen aikana

1. Älä usko kaikkea, mitä koet unihalvauksen aikana. Voit kokea erittäin eläviä hallusinaatioita, jotka ovat usein epämiellyttäviä. Puhumme demoneista ja muista pelottavista näyistä.

2. Älä keskity näkyihin. Ole tietoinen siitä, etteivät ne ole todellisia. Tämä auttaa sinua siirtämään huomiosi muualle.

3. Älä anna silmiesi harhailla. Saatat nähdä asioita, joita et ole valmis näkemään. Sulje silmäsi, mikä sulkee pois huonot näyt ja antaa sinulle rauhallisen tilan rauhoittaa itseäsi.

4. Älä yritä rimpuilla irti unihalvauksesta. Tämä aiheuttaa paniikkia, mikä ei ole koskaan hyväksi.

Keskity pieniin liikkeisiin

Sen sijaan keskity pieniin liikkeisiin, kuten pikkusormen tai varpaan heiluttamiseen. Tämä voi herättää hermostosi ja auttaa sinua pääsemään unihalvauksesta.

TikTok-käyttäjät olivat ällistyneitä varoituksesta ja moni ilmaisi kiitollisuutensa kommenteissa hänen neuvoistaan.

Yksi käyttäjä kommentoi: "Tämä tapahtui juuri minulle, en halua enää nukkua"

"Unihalvaukseni ei koskaan sisällä pelottavia näkyjä, mutta olen hereillä, enkä voi liikkua, ja hengittäminen on vaikeaa. Yritän kovasti saada mieheni auttamaan minua, ja juuri kun luulen kuolevani, se loppuu.", toinen kertoo kokemuksistaan.

artikkelin avainsanat:
niksit nukkuminen terveys uni unihalvaus