Findance.com
18:10 - 11.04.2024 / maailmalta / Findance
Vanhemmat järkyttyivät, kun saivat tietää lausuneensa lapsensa nimen aina väärin
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Irlantilainen nimi voi olla haasteellinen ääntää oikein, mutta Mirrorin artikkelin mukaan, eräs pariskunta joutui kiusalliseen tilanteeseen huomattuaan lausuneensa poikansa nimen väärin tämän koko elämän ajan.

Erään somettajan mukaan hänen serkkunsa ja tämän vaimo, jotka ovat asuneet Irlannissa mutta muuttaneet myöhemmin Englantiin, valitsivat pojalleen irlantilaisen nimen.

Irlannin kieli ja sen ääntämyssäännöt ovat yllättävänkin erilaisia verrattuna englantiin. Tämä voi johtaa väärinkäsityksiin, etenkin kun kyseessä on harvinainen tai kulttuurisesti merkittävä nimi.

Valitettavasti he eivät olleet tietoisia nimen oikeasta ääntämisestä, mikä johti myöhemmin varsinaiseen järkytykseen ja perheen sisäisiin ristiriitoihin.

"Olin järkyttynyt, kun kuulin, miten he lausuivat nimen. Liamin vaimo kysyi minun poikani nimestä (joka on myös hyvin irlantilainen) ja kerroin sen. Liam vitsaili, että kaiken sen tiedon perusteella, mitä minulla on irlantilaisista nimistä, oli hämmästyttävää, että lausuin hänen poikansa nimen niin väärin."

Kun nainen korjasi nimen ääntämisen, Liamin vaimo järkyttyi. He olivat kutsuneet 4-vuotiasta poikaansa väärällä nimellä koko tämän elämän. Perhe koki kuitenkin naisen syyllistäneen heidät ja kehotti häntä pyytämään anteeksi.

Yhteisö reagoi tapaukseen

Someyhteisö otti kantaa tapaukseen, ja monet kommentoijat tukivat perheen ulkopuolisen henkilön näkemystä siitä, että nimen oikea ääntäminen on tärkeää.

Yksi kommentoija huomautti: "Irlanti on täysin erillinen kieli, jolla on täysin erilaiset säännöt kuin englannilla. En ymmärrä, miksi ihmisille on niin vaikea käsittää tätä. Jos ihmiset aikovat käyttää kieltämme ja kulttuuriamme, he voisivat ainakin vaivautua oppimaan sen ääntämisen."

Toinen lisäsi: "Olen amerikkalainen, ja täällä ihmisten käyttämät vaihtoehtoiset nimien kirjoitusasut ja ääntämiset hämmentävät minua."

Keskustelussa korostui myös, että vaikka perinteiden ja kulttuurin ymmärtäminen on tärkeää, lopulta tärkeintä on se, miten nimeä on käytetty ja mitä se merkitsee perheelle.

artikkelin avainsanat:
Isyys lapsen nimi vanhemmuus äitiys