Findance.com
04:10 - 03.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Lopeta tekemästä näitä etikettivirheitä, jos olet yli 30-vuotias

Jokainen, joka haluaa käyttäytyä hyvin eikä halua loukata käytöksellään muita, tulisi jättää tekemästä näitä alla olevia etikettivirheitä.

Virheistä oppii ja yli 30-vuotias on jo sen verran iäkäs, että hänen ei pitäisi tehdä näistä enää yhtäkään, kirjoittaa RD.

22 etikettivirhettä, joita varsinkaan yli 30-vuotiaan ei pitäisi enää tehdä:

1. Niistää nenä ruokapöydän ääressä lautasliinaan, vaikka hyvien tapojen mukaista olisi mennä tekemään se vessaan ja käyttää nenäliinaa.

2. Puhelimen asettaminen ruokapöydälle. Minkään sellaisen asian, jota ei tarvita syömisessä, laittaminen ruokapöydälle, ei ole hyvä tapa
.
3. Yrittää aloittaa mukava keskustelu politiikkaan liittyvästä aiheesta. Se ei ole turvallinen aihe, jos ei halua aiheuttaa riitaa.

4. Käyttää hymiöitä työpostissa.

5. Virheitä sisältävien viestien ja sähköpostien lähettäminen. Tekosyy ei saa olla se, että lähetti niitä matkapuhelimesta. Ne edustavat mm. työnlaatuasi, joten virheet antavat siinä suhteessa huonon kuvan.

6. Puristaa kätellessä liian kovaa tai liian hellästi.

7. Julkaista sosiaalisessa mediassa ihan kaikesta, mitä tekee.

8. Istua, kun joku tulee esittäytymään.

9. Naisen suuteleminen kädelle, kun esittäytyy. Nykyään ei enää välttämättä pidetä tervehdystavoista, jotka jaotellaan sukupuolen mukaan. Kaikki intiimit tervehdystavat eivät sovi kaikkiin tilanteisiin. Jos ei tunne toista hyvin, ne voivat olla huono idea.

10. Esineiden ottaminen ravintolassa toisesta ruokapöydästä, jos esimerkiksi itsellä ei ole. Jos kuitenkin otat vahingossa esimerkiksi viinilasin toisesta pöydästä, ilmoita siitä tarjoilijalle ja pyydä uusi tilalle.

11. Juoman juominen, jos on nostettu lasia juuri sinulle. Jos sinulle nostetaan lasia, anna muiden juoda lasinsa ja kunnioittaa sinua.

12. Vastaaminen kutsuun liian myöhään tai ei lainkaan.

13. Ottaa juhliin mukaan kutsumaton vieras, vaikka kutsu oli vain yhdelle.

14. Unohtaa kiitoskirjeen kirjoittaminen.

15. Haarukan laittaminen pöydälle, jos on jo käyttänyt sitä.

16. Häälahjoihin liittyvien kiitosten kirjoittaminen vasta yli vuoden päästä häistä. Häävieras, joka ei ole saanut kiitosta, voi luulla, että lahja ei ole tullut perille tai sitä ei ole arvostettu.

17. Tervehtiä pomoa liian rennolla tavalla.

18. Ei kuuntele mitä muilla on sanottavana, ainakaan yhtä paljon mitä itse muille juttelee.

19. Jättää toiseen korvaan nappikuuloke kiinni, kun puhuu jollekin. Se voi tuntua toisesta siltä, että ei välitä keskustelusta.

20. Puhua puhelimeen kaiuttimen kautta, jos on julkisella paikalla.

21. Tekstiviestin lähettäminen elokuvateatterissa kesken elokuvan.

22. Kiitoksen osoittamatta jättäminen, jos sille on aihetta esimerkiksi jonkun tekemän pienen palveluksen takia.

Tällä pääset jo pitkälle tässä: Kohtele muita, kuten haluaisit heidän kohtelevan sinua.