Pelle T Nilsson / AOP
16:10 - 06.09.2023 / musiikki / Findance
Spotify testaamassa uutta rajoitusta ilmaiskäyttäjille

Spotify on musiikin suoratoistopalveluiden jättiläinen, ja vaikka sen käyttäjämäärä on kasvussa, maksavien tilaajien määrä ei kasva yhtä nopeasti.

Tämä on saattanut johtaa yrityksen päätökseen testata sanoitusten siirtämistä vain Premium-käyttäjille, raportoi Tech Crunch.

Jotkut Spotifyn ilmaiskäyttäjät ovat huomanneet muutoksen: sanoitukset eivät ole enää saatavilla. Sen sijaan näyttöön tulee viesti, jossa kehotetaan siirtymään Premium-versioon sanoitusten näkemiseksi.

Vaikka muutos on herättänyt keskustelua, Spotify on korostanut, että kyseessä on vain testi. He eivät ole antaneet yksityiskohtaisia syitä testin taustalla, mutta on selvää, että yritys etsii keinoja houkutella enemmän maksavia käyttäjiä.

Mikä on ilmaisversion tulevaisuus?

Vaikka Spotify on aiemmin korostanut ilmaisversion merkitystä musiikkiteollisuudelle, palvelun kehityksessä on ollut hiljaista. Viimeisin merkittävä uudistus tehtiin jo vuonna 2018.

Tuoreiden tietojen mukaan Spotifyn mainosrahoitteisten käyttäjien määrä on kasvanut huimasti, mutta maksavien tilaajien määrä ei ole seurannut perässä samaa tahtia.

Miten Spotify aikoo pysyä kilpailukykyisenä?

Kun otetaan huomioon Spotifyn tarve kasvattaa tulojaan ja pysyä kilpailukykyisenä esimerkiksi Apple Musicin kanssa, ei ole yllättävää, että yritys harkitsee muutoksia palvelussaan.

artikkelin avainsanat:
Apple Music Spotify suoratoistopalvelut tech