Findance.com
06:10 - 19.08.2023 / viihde / Markku Leppilampi
Työnantajilta karuja kommentteja Z-sukupolven työhaluista - myös muita ongelmia kuten narsismiin liitetyt luonteenpiirteet

TechSpot kertoo Yhdýsvalloissa tehdystä Intelligent.comin työelämäkyselystä, joka ei maalaa ruusuista kuvaa Z-sukupolvesta. Kyselyyn vastasi 1243 liike-elämän johtajaa.

Neljä kymmenestä johtajasta katsoo, etteivät Z-sukupolveen kuuluvat ihmiset ole tarpeeksi valmistautuneita työelämään. Ongelmia he näkivät muutamissa osa-alueissa.

Johtajien kokemusten perusteella vuonna 1997 ja 2012 välissä syntyneillä Z-sukupolvelaisilla on huono työmoraali. Lisäksi johtajat katsovat heidän vuorovaikutustaitonsa heikoiksi.

Onko taustalla narsismin lisääntyminen?

Z-sukupolvelaiset tuntevat johtajien mukaan olevansa myös oikeutettuja erityiskohteluun - piirre liitetään usein narsismiin. Johtajien mukaan Z-sukupolvella ei ole myöskään työssä tarvittavia teknologisia taitoja.

Psychology Todayn mukaan narsismi on lisääntynyt ainakin Yhdysvalloissa, ja jotkut pitävät sitä jo epidemiana. Narsistista persoonaallisuushäiriötä esiintyy vain pienellä osalla suomalaisesta väestöstä, mutta narsistiset piirteet ovat yleisempiä [lähde].

artikkelin avainsanat:
narsismi narsisti työelämä