Findance.com
03:40 - 16.02.2023 / viihde / Tuija Mehtätalo
Ihmetteletkö miksi olet aina niin väsynyt, vaikka olet nukkunut hyvin?

Jos väsyttää, voi syy olla selkeä esimerkiksi se, että ei ole nukkunut öitä kunnolla.

Syy voi olla myös erikoisempi ja sellainen, jonka ei hoksaa olevan väsymyksen syynä. Etkö ole varma, mikä voisi olla energiavajeesi syynä?

Siinä tapauksessa kannattaa katsoa tätä alla olevaa listaa erikoisemmista syistä väsymykseen.

Lue myös: Musiikkia ei kannata kuunnella ennen nukkumaanmenoa - etenkin instrumentaalimusiikista on haittaa

Väsymyksesi voi johtua yllättäen myös näistä:

1. Et syönyt aamulla lainkaan hiilihydraatteja. Kannattaa syödä niitä aamuisin, mutta vain hyviä versioita niistä esimerkiksi täysjyväviljaa, hedelmiä ja vihanneksia. Jos et syö aamuisin lainkaan hiilihydraatteja, aivosi varastavat lihaksiisi varastoitunutta energiaa.

2. Syöt sellaisia reseptilääkkeitä, jotka aiheuttavat väsymystä. Jotkin lääkkeet voivat rasittaa maksaa. Jos maksa ei ole kunnossa, se väsyttää.

3. Kotisi tai työpisteesi on sotkuinen. Jos näet sotkuisen ympäristön, se voi saada olon tuntumaan kuormittuneelta ja sehän väsyttää.

Lue myös: Haluatko painajaisista eroon ja onnellisia unia tilalle? Tutkijat soittivat pianosointua uskomattomin tuloksin

4. Olet harrastanut liikaa liikuntaa, joka voi ylikuormittaa lisämunuaisia, koska silloin kehossa vapautuu liikaa kortisolia. Se väsyttää.

5. Olet juonut vitamiinipitoisia juomia, joissa on esimerkiksi B-vitamiineja ja tauriinia. Tuollaiset juomat voivat antaa ensin liikaa energiaa ja sen jälkeen energiat ovatkin kuluneet ja väsyttää.

Lue myös: Uutta unitutkimusta tehtiin 20 vuotta - lyhyiden ja huonojen unien terveysvaikutukset ovat merkittäviä

6. Olet käyttänyt liikaa tietokonetta, joka aiheuttaa näön hämärtymistä, päänsärkyä ja väsymystä.

7. Et ole syönyt kasviksia ja vihanneksia, joissa esimerkiksi antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa monilta ongelmilta, joista yksi on energiapuutostila.

Toivottavasti nyt tiedät, mikä on väsymyksesi syy.

artikkelin avainsanat:
lifestyle niksit nukkuminen uni