Volvo Cars
11:40 - 22.09.2022 / viihde / Findance
Mikä on LiDAR? Esimerkkinä Volvo EX90

LiDAR (Light Detection and Ranging) on etätunnistusmenetelmä, jossa käytetään valoa pulssilaserina alueiden mittaamiseen suurella tarkkuudella.

LiDAR:n mahdollisuudet turvallisuuden parantamiseen todellisessa maailmassa ovat merkittävät: uusimmat tutkimukset osoittavat, että LiDAR voi vähentää vakavia onnettomuuksia jopa 20 prosenttia ja törmäyksenesto voi tehostua jopa 9 prosenttia (Volvo Carsin liikenneonnettomuustietokanta).

Volvo on asentanut tulevassa EX90-autossaan LiDAR-teknologia kattolinjaan. Edistyksellinen tekniikka havaitsee jalankulkijat jopa 250 metrin etäisyydeltä ja niinkin pienet ja tummat asiat kuin renkaat mustalla tiellä jopa 120 metrin etäisyydeltä. Ja kaikki tämä maantienopeuksilla. Koska teknologia ei ole riippuvainen valosta kuten kamera, se toimii sekä päivällä että yöllä.

- Uskomme, että EX90 on kaikkien aikojen turvallisin Volvo, sanoo Volvon ajoneuvoautomaatio-osaston johtaja Joachim de Verdier.

- Yhdistämme ympäristöä koskevan ymmärryksemme yksityiskohtaiseen tulkintaan kuljettajan keskittymisestä. Kun kaikki turvajärjestelmät, anturit, ohjelmistot ja laskentateho toimivat yhdessä, ne luovat ympärillesi ennakoivan turvakilven - jota et huomaa ennen kuin tarvitset sitä.

Autojen ymmärrys ulkomaailmasta ja kuljettajan toimista on myös kriittinen osa tulevaisuuden autonomista ajoteknologiaa. Kun kaikki turvallisuustarkastukset on suoritettu ja tarvittavat hyväksynnät saatu, autonomisen ajamisen teknologia otetaan käyttöön EX90-mallissa, johon sen voi ostaa erillisenä ominaisuutena.

Katso video alla - lue myös: Magneettista leijuntaa hyödyntävää autoa testattiin Kiinassa - maglev toisi energiasäästöjä ja lisäisi auton toimintasädettä