Harri Hinkka / Yle Kuvapalvelu
09:38 - 01.11.2021 / tv-sarjat / Findance
Uusi Kummeli 30 v -juhlajakso tänään TV2:lla - tunnin mittaisessa nostalgiapaukussa mm. Normipäivä-sketsin uusi versio twistillä

Kummeli on laatinut suomalaisen sketsiviihteen ystäville todellisen nostalgiapaukun.

Tunninmittainen Kummeli 30v -juhlajakso tuli katsottavaksi viikonloppuna jo Yle Areena -suoratoistopalveluun. Tänään jakso esitetään Yle TV2 -kanavalla klo 21.00.

Jakso on nimenomaan suunnattu sketsisarjan vanhoille faneille: monet tutut hahmot tekevät arvoisensa paluun.

Speedy ja Saku, Jaakko Parantainen, Satu ja Tuija, Matti Näsä, Virsikirjan lisälehdillä, pääministeri (Pena sen siinä keksi ihan viime metreillä) sekä Kouhia ja työmiehet. He kaikki nähdään uudelleen! Ehkä pienenä yllätyksenä mukana nähdään myös pieruviihteen aliarvostettu pariskunta Ruususet.

Mauno Ahonen, Panomies, Koistinen, Tonnin seteli ja Kumi-Keijo eivät saa sijaa uutuudesta, mutta Normipäivä-sketsi esitetään suurella twistillä. Nyt nimittäin kolmikkona nähdään Kummeli-ympyröistä tutut naiset Mari Turunen, Kaisa Hela ja Miia Selin.


Nostalgiapaukun piste iin päälle on Olli Keskinen, joka palaa kaikkien näiden vuosien jälkeen Eero Kakon ja Musacornerin Iso-Peben rooleihin. Eero Kakko oli juontajana ja haastattelijana suuressa osassa vanhoissa Kummeli-jaksoissa. Sen sijaan Keskisen kokoonpanossa korvannut Heikki Vihinen loistaa nyt poissaolollaan.

Vieraitakin nähdään, mukana ovat mm. Timo Jutila, Kalervo Kummola, Martti Syrjä, Esko Eerikäinen (vilahtaa Normipäivä 2:ssa), Battle Beast -laulaja Noora Louhimo ja mestarikitaristi Erja Lyytinen. Anssi Kela pääsee sekä laulamaan että näyttelemään Ylöjärven Kelassa kuvatussa Speedy ja Saku -sketsissä.

Kuvia voit katsoa aiemmasta artikkelista täällä ja Kummeli-ryhmän ajatuksia voit lukea täällä.