Yle Kuvapalvelu
09:11 - 14.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Kummeli saa upouuden jakson 30.10. - 50. jaksossa mukana myös Olli Keskinen

Kolmekymppiinen Kummeli on ilmiö, josta tykkäävät sekä murkku että mummeli. Kummeli elää syvällä sielunmaisemassamme ja ikoniset hahmot seikkailevat aina ja yhä – myös meemeinä somessa. Suomalaisten mieliin on iskostunut lukematon määrä sketsejä ja hokemia ryhmän pitkältä uralta. TV-sarjasta käynnistynyttä uraa ovat täydentäneet monet elokuvat, mutta muistelluimmat tsoukit ja hahmot ovat television peruja.

Sarjasta on kuitenkin puuttunut sen 50. jakso. Nyt on koittanut juhlavuosi ja aika tehdä parannus. Kokkailu on tuottanut tulosta ja erikoispitkä jakso putkahtaa iloksemme Yle Areenaan 30.10. ja Yle TV2:een 1.11.

50. jakso pitää sisällään alkuperäistä Kummeli-meininkiä. Perinteisen äärellä kun ollaan, niin mukanahan on myös kaivattu Eero Kakko.

“Kummelia on aina ilo tehdä. Toivottavasti ilo välittyy kotikatsomoihin saakka. Parhaimmillaan Kummeli on yhteisöllinen juttu niin katsojille kuin tekijöillekin”, kommentoi Olli Keskinen hahmonsa Eero Kakon paluuta.

Myös Heikki Silvennoisella on hahmoihin pitkä ja lämmin suhde:

"Kummeli-hahmot ovat pöljiä – tai sitten niiden alla saattaa piilotella jonkinlaista elämänviisautta tai sitten ei. Kummeli-hahmot ovat aika helppoja puvustaa ja maskeerata, koska olemme jo valmiiksi aika hauskannäköisiä heppuja. Mestarikoomikko Pirkka-Pekka Peteliuskin aikoinaan sanoi, että huumorin kanssa kannattaa pitää viuhka auki eikä turhaan jarrutella."


Taattu Kummeli-laatu ei ole muuttunut miksikään.

"Kummeli-juhlajakson sketsejä on tehty jälleen ihan ”omissa verkkareissa” eli omintakeisella tyylillä, hienostelematta, häikäilemättä, ketään kosiskelematta", kuvailee Heikki Hela.

Kummeli-porukan mielestä huumorin maailma ja ihmisten huumorintajukin on pysyväistä lajia.

"Kehitys kehittyy, ihminen ei! Maailmasta on tullut tämän 30 vuoden aikana teknisesti ja ehkä eettisestikin kehittyneempi, mutta ihminen se vain pysyy aina naurettavana. Vielä riittää aihetta nauruun! Myös me itse ollaan edelleen lapsellisia ja naurettavia! Kummeli-porukka ei ole koskaan yrittänyt miellyttää kaikkia. Maailmanmenoa pitää edelleen kyseenalaistaa, mutta se me ollaan koitettu tehdä lämmöllä", Hela jatkaa.

Paluu Kummelin perinteisen sketsiviihteen pariin vuosien tauon jälkeen on mukavaa myös Timo Kahilaisen mielestä: ”Kummelia on paitsi mukava tehdä, myös kiva katsella.”

Elämäni Biisin suorat lähetykset huipentuvat Kummeleiden vierailuun Yle TV1:ssä 30.10. klo 21.10. Jaksossa Elämänsä Biisin paljastavat Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Olli Keskinen, Heikki Hela sekä Kummeli-ohjaaja Matti Grönberg.