Heikki Leis
22:10 - 14.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Samuli Edelmann ja Maria Sid tähdittävät uutta C More -alkuperäissarjaa Musta valo

Uudessa C More -alkuperäissarjassa ihmiselon suuret moraaliset dilemmat joutuvat testiin: kuinka pitkälle vanhemmat ovat valmiita menemään pelastaakseen kaidalta tieltä hairahtaneen lapsensa? Tiivistunnelmaista psykologista trillerisarjaa tähdittävät Maria Sid, Samuli Edelmann ja Tommi Korpela. Sarjan kuvaukset käynnistyivät Tallinnassa syyskuun lopulla ja ensi-iltaan sarja saadaan C Moressa vuonna 2022.

Kuusiosaisessa jännitysdraamasarjassa rikostutkija Anna Valli saa tutkittavakseen kaupungin pelätyimmän rikollispomon – ex-rakastajansa – pojan katoamisen. Pojan löydyttyä tapettuna, Anna tajuaa kauhukseen jälkien johtavan omaan poikaansa. Perhettä suojellakseen hän tekee kaikkensa peitelläkseen poikansa jälkiä, ja alkaa johdattaa kollegoitaan ja kostonhimoista ex-rakastaan harhaan, kunnes hänelle paljastuu, että omalla aviomiehellä on ratkaiseva rooli tässä rikoksessa. Kun sekä poliisi että alamaailma alkavat päästä selville totuudesta, Anna joutuu yhä syvemmälle valheiden ja salaisuuksien kierteeseen. Lopulta Annan on päätettävä kuinka pitkälle hän on valmis menemään poikansa takia.

Sarjassa on vakuuttava näyttelijäkaarti, muun muassa Maria Sid (Kaikki synnit), Samuli Edelmann (Mission: Impossible – Ghost Protocol), Tommi Korpela (Häiriötekijä), Janne Hyytiäinen (Laitakaupungin valot) ja Elias Salonen (Aikuiset).

Musta valo -sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle Vertigo Production Oy. Se perustuu Petri Karran vuonna 2019 julkaistuun samannimiseen romaaniin. Sarjan ovat luoneet Antti Pesonen (Bullets, Sorjonen), Minna Virtanen (Bullets) ja Petri Karra. Käsikirjoituksesta vastaa Antti Pesonen, ja ohjauksesta Pete Riski (Bullets, Renki). Tuottajana toimii Saara Kankaanpää (Kansan vihollinen, Bullets), ja vastaavana tuottajana Minna Virtanen. Sarjan kuvaukset ovat nyt käynnissä, ja toteutetaan loppuvuoden 2021 aikana Tallinnassa ja Helsingissä. Tallinnassa sarjan kuvaukset toteutetaan yhteistyössä AllFilmin tuottaja Ivo Feltin kanssa (Veden vartija, Tenet). Musta valo on jo herättänyt kansainvälistä kiinnostusta: ranskalainen APC (About Premium Content) on hankkinut sen kansainväliset levitysoikeudet.


"Musta valo yhdistää koukuttavan trillerin ja avioliittodraaman: sarja kertoo avioliitosta, perheestä ja rikoksesta. Sarja väittää, että rakkaus on voima, joka voittaa lopulta kaikki vastoinkäymiset. Uskomme, että Maria Sid ja Samuli Edelmann avioparina ja Tommi Korpela ex-rakastajana tulevat tekemään huikean herkulliset roolit, jotka eivät jätä ketään kylmäksi”, kuvailee sarjan vastaava tuottaja Minna Virtanen Vertigolta.

”Olemme laajentaneet merkittävästi kotimaisten draamasarjojen määrää viimeisen parin vuoden aikana. Musta valo vahvistaa entisestään laadukkaiden suomalaisten sarjojen tarjontaamme. Tutkimustemme mukaan katsojia kiinnostaa erityisesti henkilövetoiset sarjat, joissa on jännitystä sekä yllättäviä käänteitä – Musta valo on nimenomaan jännittävä, yllättävä, vahvojen henkilöiden tarina”, kertoo MTV:n vastaava tuottaja, draama- ja kehityspäällikkö Jani Hartikainen.

Musta valo -draamasarja julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. Musta valo on C More -alkuperäissarja. Sarja nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla.