MTV Oy
11:10 - 13.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Uusi gameshow Lauma alkaa MTV3:lla 10.11. - Roope Salminen juontaa: "Sairaan hyvä fiilis on panelisteista"

Roope Salmisen ideoimassa ja juontamassa uudessa gameshowssa pärjää, kun tietää mitä muut ajattelevat. Lauma alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkona 10.11. klo 21.

Lauma on tuore ja räväkkä viihdeohjelma, jossa joukko panelisteja vastaa juontajan kysymyksiin. Pisteitä ei kuitenkaan saa olemalla oikeassa, vaan vastaamalla samalla tavalla kuin mahdollisimman moni muu.

Vakiopanelistit ja vaihtuvat vieraat pääsevät punnitsemaan ihmiselämän merkittävimpiä kysymyksiä, kuten “Mikä on seksikkäin eläin?” tai “Kuka oikeasti tappoi JFK:n?” Ohjelmassa laumasieluus palkitaan ja poikkeusyksilöiltä tivataan perusteluita ryhmäpaineen hengessä.

Paras argumentti harvoin voittaa, paitsi tietysti pelin ratkaisevalla käänteisellä kierroksella. Ketkä kuuluvat laumaan ja ketkä jäävät yksinäisiksi susiksi? Se selviää, kun Lauma alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkona 10.11. klo 21 alkaen. Maksuttomassa mtv-palvelussa kauden kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

Ohjelman juontaa Roope Salminen ja hän myös ohjelmaformaatin isä. Laumaa on ensimmäisen kerran pelattu 10 vuotta sitten suosikkijuontajan kaveriporukassa.


”Pelissämme etsittiin suosituinta vastausta erilaisiin kysymyksiin. Kaveripiirissä pelistä tuli koko ajan suositumpi, ja lopulta siirsimme pelin pelattavaksi Whatsappiin. Pelasimme Laumaa viikoittain, ja aina sunnuntaisin paljastin pelaajille suosituimmat vastaukset. Huomasin että jopa ne, jotka eivät olleet sillä viikolla pelanneet, tulivat katsomaan vastauksien julkistuksen, naljailemaan ja kannustamaan muita pelaajia. Kun tajusin, että Lauman pelaaminen on hauskaa osallistujille sekä vähintään yhtä viihdyttävää peliä seuraaville, tiesin että tästä on tehtävä ohjelma”, Roope Salminen kertoo Lauman syntyhistoriasta.

Roope kertoo kirjoittaneensa ensimmäisen oman formaattinsa jo 8-vuotiaana. Lauma on kuitenkin ensimmäinen, joka otti tuulta alleen.

“Yli 20 vuotta siihen meni, mutta tässä on nyt formaatti, johon uskon todella paljon”, Roope kiittelee.

Vakiopanelisteina ohjelmassa viihdyttävät Ernest Lawson, Heli Sutela, Köpi Kallio, Fathi Ahmed ja Shirly Karvinen. Paneeliin juontaja kertoo saaneensa juuri ne henkilöt, joita toivoikin.

”Sairaan hyvä fiilis on panelisteista! Mukaan haluttiin tuttuja kasvoja, mutta myös sellaisia kasvoja, joita ei olla vielä nähty tämän kaltaisissa viihdeohjelmissa. Meillä on monipuolinen ja freesi kattaus”, Roope kehuu.

Vakiopanelistien lisäksi ohjelmassa nähdään julkisuudesta tuttuja vierailevia kilpailijoita. Laumahenkeään mittaamaan saapuvat Minka Kuustonen, Viki Eerikkilä, Mikko Penttilä, Christoffer Strandberg, Karoliina Tuominen, Jethro Rostedt, Dennis Nylund, Eppu Salminen, Ripsa Koskinen-Papunen, Antti Tuomas Heikkinen, Sanna Stellan ja Elias Salonen. Jokaisessa jaksossa on kolme vierasta.