Yle Kuvapalvelu
20:10 - 27.08.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena tänään: Sekasin jatkuu - uusi kausi kertoo siitä, kun turvapaikanhakijoiden mieli järkkyy
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Suosittu Sekasin-sarja jatkuu tänään 3. kauden jaksoin Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

Aiemmilta kausilta tuttu Hyde (Anssi Niemi) on päätynyt töihin vastaanottokeskukseen, jonne saapuu bussilastillinen nuoria turvapaikanhakijoita. Mukana ovat Omar, Hussein ja Masumah. Heistä yksi pakenee tappajia, toinen hyväksikäyttöä ja kolmas tylsyyttä. Nuoret ja jo pidempään vastaanottokeskuksessa asunut Aisha joutuvat kaikki neljä kasvokkain sen tosiasian kanssa, ettei painajaisia pääse pakoon, vaan ne on rohkeasti kohdattava.

Sekasin-sarjan kolmas kausi perustuu tositarinoihin, joita on kerätty haastattelemalla entisiä ja nykyisiä turvapaikanhakijoilta sekä vastaanottokeskuksessa töissä olleita.

Päärooleissa loistaa neljä nuorta näyttelijälupausta: Youssef Asad Alkhatib (Omar), Zakaria Tawil (Hussein), Gule Ahmed (Aisha) ja Angela Aldebs (Masumah). Muissa rooleissa nähdään mm. Anssi Niemi, Marjaana Maijala, Kirsi Ylijoki ja Robin Kawa.


Sarjan on ohjannut Teemu Nikki, joka palkittiin sarjan 2. tuotantokaudesta parhaan ohjaajan Kultaisella Venlalla. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi palkittiin parhaan lasten- ja nuortenohjelman Kultaisella Venlalla.

Sarja on ollut myös kansainvälinen menestys: Ylen ja It’s Alive Filmsin yhteisesti kehittämästä formaatista on tehty omat versiot jo Ranskassa, Saksassa, Italiassa – sekä viimeisimpänä lisäyksenä Puolassa, jossa tuotanto alkaa elokuussa.