Minerva Kustannus
22:10 - 06.05.2021 / viihde / Findance
Tim Weaver - Poispyyhkäisty - brittikirjailijan mysteeriromaani nyt suomeksi

Tim Weaverin mysteeriromaani Poispyyhkäisty on ilmestynyt suomeksi.

Miljoonille lontoolaisille se on aivan tavallinen joulukuun aamu. Sam Wrenille se on aamu, jona hän nousee metroon – eikä koskaan poistu sieltä.

Ei silminnäkijöitä. Ei jälkeäkään valvontakameroissa. Kuusi kuukautta myöhemmin hän on edelleen kateissa.

Epätoivoisesti vastauksia kaipaava Julia Wren palkkaa David Rakerin etsimään miestään, joka vaikuttaa haihtuneen kuin savuna ilmaan. Raker osaa löytää kadonneet. Hän tietää, miten he ajattelevat. Hän tietää, että kaikilla on jotain salattavaa. Tässä tapauksessa salaisuudet ulottuvat syvemmälle kuin kukaan on osannut kuvitella.

Raker alkaa epäillä, että poliisitkin valehtelevat. Ja kaiken aikaa joku tarkkailee häntä. Joku, joka tietää mitä metrossa tapahtui tuona aamuna ja on valmis tekemään mitä tahansa pitääkseen Samin salaisuudet omana tietonaan.

Tim Weaverin kadonneita henkilöitä etsivästä David Rakerista kertova trillerisarja on noussut Britanniassa todelliseksi bestselleriksi. Poispyyhkäisty on kolmas sarjassa suomeksi ilmestyvä teos.


Tim Weaver on englantilainen kirjailija, joka työskenteli aiemmin toimittajana. Kirjoitustyönsä ohella Weaver tuottaa ja juontaa suosittua Missing-podcastia, jossa asiantuntijat keskustelevat katoamistapauksista ja niiden tutkinnasta. Weaverin David Raker -sarjasta ovat aikaisemmin ilmestyneet suomeksi romaanit Uhri ja Kadonneet jäljet. David Raker -sarjaa on myyty yli miljoona kappaletta, ja sen eri osia on käännetty 13 kielelle.

Suomennoksesta vastaa Maikki Soro.