Nordisk Film
07:10 - 31.03.2021 / elokuvat / Findance
Tänään tv:stä: Mimosa Willamo tähdittää komediallista rakkauselokuvaa Aurora
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Yle TV2 esittää tänään klo 21.00 vuonna 2019 ilmestyneen kotimaisen elokuvan Aurora.

Miia Tervon ohjaama ja käsikirjoittama komediallinen rakkauselokuva on katsottavissa myös Yle Areena -palvelussa 29. huhtikuuta asti.

Aurora (Mimosa Willamo) on sitoutumiskammoinen kynsiteknikko, joka haaveilee paremmasta elämästä ilman pikavippikierteitä ja päivittäisiä kriisejä. Parempi tulevaisuus siintääkin jo edessä, mutta sitä ennen Aurora ehtii juhlia ja bilettää sielunsa kyllyydestä Rovaniemen yössä parhaan ystävänsä Kinkyn (Oona Airola) kanssa.

Auroran bailuillat päättyvät yleensä totuttuun tapaan arktiselle öiselle nakkikioskille, jossa yllättäviltä kohtaamisilta ei voi välttyä. Kun eräänä iltana vieras mies (Amir Escandani) pyytää vaimokseen, ja on valmis maksamaan, jos saa apua vaimon etsintään, päätyy Aurora itselleenkin yllättävän ja ennalta arvaamattoman tapahtumaketjun vietäväksi.

Leffaa tähdittävät myös Miitta Sorvali (Liisa-mummo), Riia Kataja (Tiina), Chike Ohanwe (Juha), Hannu-Pekka Björkman (Reijo), Pamela Tola (Ulla) ja Ela Yildirim (Azar).

Elokuva palkittiin seitsemällä Jussi-patsaalla vuonna 2020: paras elokuva Max Malka, paras ohjaus Miia Tervo, paras käsikirjoitus Miia Tervo, paras naissivuosa Miitta Sorvali, paras miessivuosa Chike Ohanwe, paras pukusuunnittelu Jouni Mervas.

Katso traileri alla:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!