Volvo
04:10 - 06.02.2021 / viihde / Findance
Tammikuun 2021 rekisteröintitilastot: Volvo on Suomen suosituin automerkki sähköautoissa, lataushybrideissä ja nelivetoisissa

Volvo on vuoden ensimmäisen kuukauden jälkeen sähköautojen, lataushybridien ja nelivetoisten autojen suosituin merkki Suomen automarkkinoilla.

Kokonaisrekisteröinneissä Volvo on kolmanneksi suurin automerkki 9,8 prosentin markkinaosuudella. Edelle kiilasivat Toyota ja Skoda.

Tammikuussa rekisteröitiin yhteensä 920 Volvoa, joista lähes puolet (43,3 %, 398 kappaletta) oli lataushybridejä. Volvo johtaa ladattavien hybridien markkinaa 22,1 prosentin osuudella. Nelivetoisten henkilöautojen ylivoimainen markkinajohtajuus saavutettiin 28,2 prosentin markkinaosuudella ja 591 auton rekisteröinnillä.

Volvo XC40 Recharge ykkönen täyssähköautoissa

Suomen rekisteröidyin sähköauto tammikuussa oli Volvo XC40 Recharge. Mallin markkinaosuus sähköautoista oli lähes 30 prosenttia. Tämä nosti samalla Volvon merkkinä Suomen sähköautomarkkinan ykköseksi tammikuussa.

– Volvon laaja lataushybridimallisto ja kasvava täyssähköautotarjonta tukevat voimakkaasti ladattavien autojen osuuden kasvua. Ladattavien autojen osuus eri käyttövoimista Suomessa on kasvanut viime vuosina suhteessa eniten ja ennustamme edelleen kovaa kasvua, sanoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Volvo edelleen suosittu yritysauto

Yritysautojen rekisteröidyin lataushybridi tammikuun jälkeen on Volvo XC60. Volvo on ainoana merkkinä kolmella mallilla yritysmyynnin kärkikymmenikössä. Suosituimmat Volvot yritysautoina ovat XC40, V60 ja XC60. XC40 Recharge -täyssähköauto on ykkönen myös yritysmyynnissä sähköautojen osalta.

Volvo Car Finlandin operatiivisen johtajan Jouni Jokisen mukaan menestystä selittää pitkäaikaisen työn tulos.

–Koko alan yhteinen tavoite on sähköistää liikennettä ja tähän valintaan myös työsuhdeautojen verotusarvo ohjaa. Uskon, että lataushybridiemme menestystarina kannustaa myös kilpailijoitamme edistämään yhteistä kestävän tulevaisuuden liikkumista.

Volvo Carsin maailmanlaajuinen myynti kasvoi tammikuussa 30,2 prosenttia

Volvo Cars ilmoitti historiansa parhaasta tammikuusta, kun Eurooppa, Kiina ja Yhdysvallat raportoivat kasvaneesta myynnistä. Maailmanlaajuinen myynti kasvoi 30,2 prosenttia 59 588 autoon, mikä johtui etenkin Kiinan vahvasta vuotuisesta kehityksestä.

Volvon SUV-malliston kysyntä jatkui vahvana ja edusti 71 prosenttia kokonaismäärästä, samalla ladattavien autojen Recharge-malliston suosio kasvoi edelleen. Recharge-mallien volyymi yli kaksinkertaistui tammikuussa edellisvuodesta ja on nyt 23 prosenttia kaikista maailmanlaajuisesti myydyistä Volvon henkilöautoista.