Anna Vinterfall / Viaplay
00:10 - 05.02.2021 / elokuvat / Findance
Kirjailija Camilla Läckberg debytoi käsikirjoittajana elokuvassa Glacier - Elisa Viihde Viaplay esittää keväällä 2021

Mitä tapahtuu, jos ihminen pakotetaan valitsemaan rakkauden ja eloonjäämisen väliltä?

Viaplayn uusi alkuperäiselokuva Glacier sijoittuu maailmaan, jossa pandemia-aalto on surmannut puolet koko maapallon asukkaista.

Virus, jota kukaan ei olisi uskonut tuhoisaksi, levisi kuin maastopalo. Virus, joka leviää lähikontaktissa, on tehnyt kaikista ihmisten välisistä kontakteista hengenvaarallisia. Armeija partioi kaduilla ja parannuskeinosta ei ole tietoakaan.

Glacierin käsikirjoituksesta vastaa dekkarikuningatar Camilla Läckberg, ja sen on ohjannut Baker Karim. Päärooleissa nähdään ruotsalaistähdet Lena Endre ja Alexander Karim.

"Glacier on rakkaustarina, joka sijoittuu pandemian aikaan. Kuten voi arvata, kertomuksen inspiraationa on ihmisten kokemukset maailmasta viimeisen vuoden aikana, hiukan värikynällä väritettyinä. Kyseessä on ensimmäinen elokuvateokseni, ja olen äimistynyt kyvyistä niin kameran edessä kuin takana. On ollut upeaa nähdä Lena Endren ja Alexander Karimin rooleissaan, ja seurata Baker Karimia ohjaajana. Koko tiimi on työskennellyt ahkerasti yötä päivää, käsikirjoituksen samalla kasvaessa lopulliseen muotoonsa. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä tämän elokuvan, ja toivon hartaasti, että katsojat rakastavat sitä", kertoo Camilla Läckberg.

Elokuvan rakkaustarinan keskiössä on pastori (Alexander Karim) ja lääkäri (Lena Endre), jotka eivät tunne toisiaan ennalta, mutta ovat joutuneet eristyksiin samaan hotelliin maailman romahtaessa ympärillä. Ihmisluonnolle on ominaista hakeutua toisen ihmisen luo. Vaikka lähikontakti on hengenvaarallista, alkavat tarinan kaksi päähenkilöä hakemaan yhteyttä toisiinsa, radiopuhelimia hyödyntäen. Päivittäiset vuoropuhelut johtavat syventyneeseen suhteeseen ja, vaikka he eivät ole koskaan tavanneet, syvään rakkauteen.

"Tämä elokuva on todellinen unelmaprojekti, ja kaikessa yksinkertaisuudessaan myös hyvin haastava työ. Kuinka säilyttää katsojien kiinnostus, kun kuvassa on vaan me kaksi eikä ketään muuta? Onnistumiseen vaadittiin Läckbergin upea käsikirjoitus, Lenan kaltainen vastanäyttelijä, sekä taidokas ohjaaja, Baker, joka osasi hioa ja kaivaa käsikirjoituksesta esiin sen parhaimmat puolet. Tähtäimessäni on jo 25-vuoden ajan ollut päästä työskentelemään Lena Endren kanssa. Hän on taikuri ja ilmiö elokuvamaailmassa", ylistää Alexander Karim.

Glacierin ovat luoneet Camilla Läckberg, Baker Karim ja Alexander Karim, ja se on heidän vastaperustetun yhteisen tuotantoyhtiön, Bad Flamingo Studios, ensimmäinen oma tuotanto. Tuottajina elokuvalle toimivat Olivier Guerpillon ja Frida Hallberg Fox in the Snow Films -tuotantoyhtiöstä.

"Olen innoissani siitä että pääsemme tarjoamaan katsojillemme tämän kauniin rakkaustarinan, jota ovat olleet luomassa Ruotsin suurimmat tarinankertojat sekä kaksi aikamme kirkkainta tähtinäyttelijää. Glasier on kuvattu vaikeana ajankohtana ja on vaikuttavaa nähdä, miten upea lopputulos tästä on syntynyt. On hienoa tuoda tällainen teos tarjolle katsojillemme. Kuten Glasier, yhä useammat elokuvat saavat ensi-iltansa suoratoistopalveluissa. NENT Group on eturintamassa tässä kehityksessä", sanoo Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer, Nordic Entertainment Group.

Glacier saa ensi-iltansa keväällä 2021 NENT Groupin Viaplay -suoratoistopalvelussa. Suomessa elokuva on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.