Nelonen Media
10:40 - 28.01.2021 / elokuvat / Findance
Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuva siirtyy syksylle - pääosassa 11-vuotias Putous-suosikki Kuura Rossi
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Juha Wuolijoen ohjaaman sekä Nelonen Median levittämän Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan ensi-ilta siirtyy syksyyn. Snapper Films Oy:n tuottaman elokuvan oli tarkoitus tulla elokuvateattereihin helmikuussa.

"Valitettavasti koronarajoitusten takia on mahdotonta viedä suuren yleisön Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvaa ensi-iltaan, koska lähes kaikissa Suomen elokuvateattereissa on edelleen tiukat rajoitukset, ja saleihin saa yhtä aikaa mennä vain 10 henkilöä. Toivottavasti rajoituksissa voitaisiin ottaa jatkossa huomioon, että elokuvateattereissa on todistetusti turvallista käydä, ja että elokuvateatterit voisivat jatkossa täyttää vähintään 50% istumapaikoistaan", sanoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Koko perheen elokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin (Simo Puupponen) kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki.

Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo). 11-vuotias Kuura Rossi on tullut tutuksi myös Putous-ohjelman uusissa jaksoissa.

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.

Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.
Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia.

Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Ohjaaja Juha Wuolijoki

Juha Wuolijoki on palkittu elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hän on ohjannut ja tuottanut elokuvat Joulutarina, Hella W, Zarra’s Law sekä Gourmet Club. Kaikki Wuolijoen ohjaamat pitkät elokuvat on julkaistu Yhdysvalloissa muun muassa Netflixissä ja Amazon Primessa. Useita kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvapalkintoja voittanut Wuolijoki kehittää parhaillaan useita hankkeita sekä suomeksi että englanniksi.

Koko kaupungin Vinski -kirja

WSOY julkaisee elokuvakannella varustetun uusintapainoksen Koko kaupungin Vinski -kirjasta ennen elokuvan ensi-iltaa.