Yle Kuvapalvelu
08:10 - 12.01.2021 / tv-sarjat / Findance
Suomalaisformaatti Sekasin valloittaa maailmaa - Yle Areena esittää 18.1. ranskalaisversion Sekasin: Ranska

Ylen ja It’s Aliven kehittämä formaatti Sekasin valloittaa maailmaa. Sarjasta on tehty omat versiot niin Saksassa (Freaks), Italiassa (Mental Italy) kuin Ranskassakin (Mental). Suomalaisdraama on ollut poikkeuksellinen menestysformaatti maailmanlaajuisesti.

Sekasin on myös paljon muuta kuin draamasarja. Sarjan ensimmäisen tuotantokauden julkaisun aikana 2016 perustettiin yhteistyössä Mieli ry:n, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Mielenterveyden keskusliiton kanssa nuorille keskusteluapua tarjoava Sekasin-chat, jonka suosio ylitti kaikki odotukset. Alun perin vain kahden viikon ajaksi pystytetty chat-palvelu on ollut toiminnassa jatkuvasti vuodesta 2017 alkaen.

“Formaatin hienous piileekin siinä, että hyvän draamasarjan lisäksi se puhuttelee kohderyhmää monella eri tavalla ja tuo ihan oikeasti apua nuorille. Tämä on todella tuore näkökulma formaattimaailmassa, ja olemme saaneet siitä valtavasti hyvää palautetta”, Yle Nuorten vastaava tuottaja Markku Mastomäki kertoo.

Toisen tuotantokauden yhteydessä vuonna 2018 Sekasin-chat laajentui antamaan keskustelutukea myös Discord-serverillä. Molemmilla kausilla sarja sai mukaan suuren määrän somevaikuttajia puhumaan mielenterveysasioiden tärkeydestä.

Sarjan ranskalainen versio Sekasin: Ranska nähdään Yle Areena -palvelussa 18. tammikuuta alkaen.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi oli France Télévisionsin katsojamenestys, ja se sai myös parhaan tv-sarjan La Rochelle -palkinnon.

Sekasin: Ranskan ensimmäinen tuotantokausi sijoittuu Primevèresin lastenpsykiatriselle osastolle. Marvin,17, on tottunut olemaan enemmän poliisin kuin lääkäreiden huollettavana ja hänen on vaikea käsittää, miksi hänet on ylipäänsä lähetetty laitokseen.

Yhdessä Mélodien, Simonin ja Estellen kanssa hän ravistelee osaston päivittäistä elämää ja löytää keinoja kohti parempaa elämää. Myös sarjan toinen tuotantokausi nähdään Yle Areenassa tuoreeltaan keväällä 2021.

Suomen Sekasin puolestaan saa kolmannen tuotantokauden. Uuden kauden kuvaukset alkoivat viime viikolla. Ohjaajana jatkaa Teemu Nikki, joka sai sarjan toisen kauden ohjaustyöstä Kultaisen Venlan (2018).

Nyt kuvattava Sekasin kertoo neljästä nuoresta turvapaikanhakijasta, jotka pakenevat tappajia, järjestettyä avioliittoa ja sotatraumoja. Pääosissa nähdään mm. Marjaana Maijala, Anssi Niemi, Yousseff Asad Alkhatib, Zakaria Tawil ja Angela Aldebs. Kolmannen tuotantokauden ovat käsikirjoittaneet Teemu Nikki ja Jani Pösö.

Sarjan tuottaa Ylelle It's Alive Films ja se nähdään Ylen kanavilla syksyllä 2021.