Minerva Kustannus Oy
15:10 - 16.10.2020 / viihde / Findance
Britt Karin Larsenin Finnskogen-kirjasarja jatkuu - Kiven kiilto ilmestyy suomeksi ensi viikolla

Linan, Tanelin ja muiden metsäsuomalaisten tarina jatkuu Finnskogen-sarjan kolmannessa osassa Kiven kiilto.

Britt Karin Larsenin vangitseva historiallinen romaanisarja on kerännyt kiitosta niin kriitikoilta kuin lukijoiltakin kaikkialla Pohjoismaissa. Henkilöhahmot ja historiallinen ajanjakso heräävät eloon lähes maagisella tavalla.

Norjan ja Ruotsin rajametsissä eletään ankaraa nälkävuotta, ja Mustamäessä joudutaan lahtaamaan ainoa lehmä. Joillekin Amerikka siintää luvattuna maana. Taneli sentään palaa vankilasta Linan luo. Heidän kasvattityttärensä Hilda lähtee piikomaan Christianiaan, mutta poikansa Larsin hän joutuu jättämään Linalle. Christianiassa asuu myös Tanelin tappaman ylioppilaan äiti, joka on tuonut suomalaismetsistä kuolleen poikansa muistoksi pienen pyöreän kiven. Se kiiltää vain kun sataa.

Finnskogen-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet osat Elämän kehto sekä Taivaankarhun metsä. Romaanit ovat myös luettavissa itsenäisinä teoksina.

Seitsenosainen Finnskogen-sarja on myynyt Norjassa yhteensä yli 100 000 kpl, ja kolmen ensimmäisen osan yhteisnide lisäksi yli 15 000 kpl. Romaanisarja on saanut varauksettoman ylistävät kritiikit, ja sen oikeudet on myyty Tanskaan, Ruotsiin ja Saksaan.

Britt Karin Larsen (s. 1945) on norjalainen kirjailija, joka on julkaissut toistakymmentä romaania, lastenkirjaa ja runoteoksia ja saanut useita kirjallisuuspalkintoja.

Ensi viikolla ilmestyvän Kiven kiilto -kirjan suomennoksesta vastaa Jänis Louhivuori.

Kiven kiilto on tilattavissa (*sponsoroitu linkki*) täällä.