Minerva Kustannus Oy
12:10 - 24.09.2020 / viihde / Findance
Kuolema käy oikeutta - Peter James julkaisee uuden Roy Grace -dekkarin suomeksi

Peter Jamesin uusi Roy Grace -dekkari Kuolema käy oikeutta ilmestyy ensi viikolla.

Roy Gracen työkomennus Lontoossa on päättymässä, kun hän saa vihjeen laajasta huumekauppaverkostosta, jota ohjaillaan Brightonista käsin. Ensimmäisenä työpäivänään kotiinpaluun jälkeen hänet hälytetään täysin järjettömältä vaikuttavan murhan tapahtumapaikalle.

Toisaalla 43-vuotias Meg Magellan yrittää saada elämänsä raiteilleen miehensä ja poikansa tapaturmaisen kuoleman jälkeen. Megillä ei ole enää muita kuin 18-vuotias tytär Laura, joka viettää välivuotta matkustellen Etelä-Amerikassa. Meg ikävöi tytärtään pohjattomasti.

Yllättäen Meg kutsutaan valamieheksi oikeudenkäyntiin, jossa tuomiolla on Brightonin huumeparoni.

Roy Gracelle käy tutkimusten edetessä selväksi, miten laajalle syytteessä olevan huumekauppiaan valta ulottuu. Kyseessä on täysin häikäilemätön rikollinen, joka on vapautuakseen valmis kalterienkin takaa langettamaan kuolemantuomion kenelle tahansa.

Pari päivää ennen oikeudenkäyntiä Meg löytää kotiin tullessaan keittiön pöydältä valokuvan tyttärestään Ecuadorissa. Sitten puhelin soi.

Uhkaava ääni puhelimessa kertoo, että mikäli Meg haluaa vielä nähdä tyttärensä elossa, hänen on suoritettava vain yksi yksinkertainen tehtävä. Hänen on varmistettava, että oikeudenkäynnin päättyessä valamiehistön päätöksessä lukee oikea sana: Syytön.

Kuolema käy oikeutta on rikosylikomisario Roy Gracesta kertovan kirjasarjan kuudestoista osa.

Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi aikamme suosituimmista dekkaristeista. James toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa, ja hänen kirjojaan on kiitetty siitä, että ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen näköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. Hän on myös ollut arvostetun kansainvälisen Crime Writers’ Associationin puheenjohtaja.

Peter Jamesin teokset ovat olleet jatkuvasti Britannian bestsellerlistojen kärjessä, ja niitä on käännetty 37 kielelle. Hänen kirjojaan on myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta. Roy Grace -sarja on parhaillaan tv-tuotannossa.

Kirjan on suomentanut Maikki Soro

Kirjan voi tilata (sponsoroitu linkki) täällä.