Nelly Tatti
05:15 - 20.06.2018 / musiikki / Findance
Kesän kuumin kotimainen tyttöduo! Kun muut laulavat juhannuksena viinasta, niin R.A.E...

Kesän kuumin kotimainen tyttöduo R.A.E. lähti juhannukseksi julkaistavassa singlessään hieman toiselle linjalle kuin muut varsin kosteat kesäbiisit - Sani Valoranta ja Emilia Rinne laulavat nimittäin makeisista Yhen kaikkii -biisissä!

Findance tavoitti Sanin kertomaan R.A.E.-kuulumiset.

Yhen kaikkii on mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa pisteenä iin päällä ovat tuhdit EDM-soundit.

- Kun aloitettiin, niin esitettiin aika urbaania poppia. 1,5 vuoden jälkeen on alettu enemmän tutkia soundeja ja huomattu, että varsinkin keikoilla isolla äänentoistolla EDM-elementit toimivat mahtavasti, Sani tuumii Findancelle.

Makea biisi, Yhen kaikkii, syntyi biisileirillä yhteistyössä Toni Vakkilaisen, Winning Teamista tuttujen Vesa Lappalaisen ja Jere Pehkosen sekä OuSnap!-kollektiivissa vaikuttavan Kalle-Aleksi Nissisen kanssa.

- Muut veti keittoa, mutta itse karppasin tällöin ja iski aivan valtava sokerinhimo. Se oli niin pinnalla, että päätettiin tehdä karkkibiisi!

Heinäkuun aikana tytöiltä on tulossa valinnan vaikeudesta teemansa hakeva musiikkivideo, joka kuvattiin talkoovoimin viime viikolla. Myös musiikin tuotannossa R.A.E. pitää langat omissa käsissään, aiemmalta Kato Ku Mä Vetäsen -kappaleelta tuttu tekijätiimi on uutuusjulkaisun myötä hitsautunut entistä tiiviimmin yhteen.

- Kymmenkunta demoa on työn alla. Katsotaan, mitkä niistä päätyvät julkaisuiksi.

Keikkojen osalta R.A.E. panostaa syksyyn, mutta 29. kesäkuuta heidät voi bongata Helsingissä Espan puistossa NuoriEspa-tapahtumassa.

Kuuntele Yhen kaikkii Spotifyssa:

artikkelin avainsanat:
edm R.A.E.