13:29 - 27.08.2005 / / Findance
Kanye Westin Late Registration julkaisuun

Kiihkeästi odotettu Kanye Westin uusi albumi Late Registration julkaistaan Suomessa 29. elokuuta. Levyä on ennakoinut Shirley Basseyn Diamonds Are Forever -klassikkoa lainaava ja videollaan kantaaottava Diamonds From Sierra Leone -sinkku, joka on saanut mainion vastaanoton Jenkkien lisäksi myös Euroopassa. Tuleva kakkossinkku, Ray Charlesia sämpläävä Gold Digger esittelee Kanyen lauluparina - sämpleen sopivasti -tietysti Jamie Foxxin.

27-vuotias chicagolaisräppäri/tuottaja/hip hop-ikoni Kanye West julkaisi debyyttialbuminsa The College Dropout viime vuonna. Levyä on myyty 3 miljoonaa kpl, se oli ehdolla peräti kymmeneen Grammyyn, joista kolme kotiutui. Kanye Westistä tuli halutuin ja arvostetuin hiphop-tuottaja - nyt myös tuttu suurelle yleisölle. Mm. New York Times, Time Magazine, Blender, Rolling Stone ja Spin nimesivät The College Dropoutin "vuoden levyksi". Supertähti koreilee mm. uusimman Time-lehden kansijutussa ja lehti nostaa hänet samantien 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon maailmassa.

Uusi albumi kyseenalaistaa perinteiset käsitykset hiphopista, se on jo arvioitu esim. Rolling Stonessa viidellä tähdellä ja varmaa on, että se tulee olemaan hyvin esillä musiikkimediassa tämän vuoden parhaimmistoa arvioitaessa. Kanye Westin tuottajaparina on toiminut legendaarinen, mutta hiphop-kokematon Jon Brion, mikä myös on näyte Kanye Westin ennakkoluulottomasta ja hiphopia uudistavasta asenteesta. Levyllä on vierailijoita musiikin eri genreistä. Mukana kuullaan mm. Jay-Z, Jamie Foxx, Brandy, Cam´ron, Maroon 5:n Adam Levine, John Legend ja Game.

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat:
Kanye West