Findance.com
09:27 - 24.06.2024 / maailmalta / Findance
Opettaja sai potkut varsin maltillisen somekuvan takia
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Artikkeli on tehty yhteistyössä Seuramiehet-yhtyeen kanssa.

Amerikkalainen opettaja Ashley Payne menetti työnsä, kun vanhempi huomasi hänen Facebook-sivullaan kuvan, jossa hänellä oli kädessään viinilasi ja tuopillinen olutta.

Payne kertoi CBS Newsille, että hänet kutsuttiin rehtorin toimistoon ilman ennakkovaroitusta. Rehtori kysyi häneltä, onko hänellä Facebook-sivua ja onko siellä kuvia, joissa hänellä on alkoholia. Payne oli hämmentynyt, mutta vastasi myöntävästi. Rehtori antoi hänelle vaihtoehdon: joko eroat itse tai sinut erotetaan.

Koulun johto otti myös nokkiinsa siitä, että Payne oli käyttänyt ”epäsopivaa kieltä” Facebook-sivullaan. He väittivät, että hänen henkilökohtainen somesivunsa ”edisti alkoholin käyttöä” ja sisälsi ”karkeaa kieltä”.

Payne aloitti oikeustaistelun koulua vastaan saadakseen työnsä takaisin. Hänen asianajajansa Richard Storrs vertasi tilannetta siihen, että opettaja nähtäisiin ravintolassa nauttimassa lasillisen alkoholia - mikä ei olisi laitonta tai edes epäsopivaa. Payne kuitenkin hävisi oikeustaistelun.

Seuramiehet sivuaa aihetta

Bileräp-yhtye Seuramiehet painottaa uudella Opettaja Lilli -biisillään opettajien oikeutta nauttia vapaa-ajastaan ja yöelämästä siinä missä kaikki muutkin.

- Toivottavasti opettajat ottavat tämän omaksi bilebiisikseen! Ja on tässä biletettävää oppilaiden vanhemmillekin, Seuramiehet hehkuttavat.

Biisin voi kuunnella Spotifyssa täällä tai Spotify-upotuksen kautta alla:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
opettaja Opettaja Lilli opettajat Seuramiehet
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!