Findance.com
20:10 - 17.06.2024 / elokuvat / Tuija Mehtätalo
Nämä 10 elokuvaa ovat rohkaisseet ihmisiä vaihtamaan uraansa

Elokuvat ovat kuin yhteiskunnan peilejä, joissa olevia asioita halutaan matkia ja joissa nähdään omia unelmia ja toiveita.

Niitä katsomalla voi saada vaikutteita henkilökohtaiseen identiteettiin, rakkauselämään, etiikkaan ja jopa urapyrkimyksiin, kertoo Listverse.

Tässä alla on elokuvia, jotka ovat rohkaisseet monia vaihtamaan uraansa.

10 elokuvaa, joiden takia monet ovat vaihtaneet uraansa:

1. Erin Brockovich, jossa Julia Roberts esittää Eriniä, määrätietoista ja sitkeää yksinhuoltajaa, joka saa työpaikan lakitoimistosta ja pääsee vakavaan ympäristörikokseen syyllistyneen jättiyrityksen jäljille.

2. Paholainen pukeutuu Pradaan, jossa Anne Hathawayn näyttelemä Andy Sachs muuttuu naiivista tytöstä hienostuneeksi assistentiksi.

3. Lokakuun taivas (October Sky), jossa hiilikaivospojasta tulee lopulta NASAn insinööri.

4. Onnen potkuja (The Pursuit of Happyness), jossa pääosan esittäjä menettää kaiken omaisuutensa, jonka jälkeen hän yrittää saada elämänsä takaisin raiteilleen.

5. Blondin kosto (Legally Blonde), jossa Elle Woods (Reese Witherspoon) näyttää, kuinka lakimaailmassa voi menestyä, vaikka ennakkokäsitykset sanoisivat toisin.

6. Ota kiinni jos saat (Catch Me If You Can), jossa Leonardo DiCaprio esittää pahamaineista, ovelaa ja lakia kiertävää nuorta miestä. Elokuva rohkaisee miettimään omaa uravalintaa ja miettimään, voisiko omia taitoja käyttääkin jollakin muulla tavalla.

7. Forrest Gump, joka muistuttaa siitä, kuinka henkilökohtaiset arvot voivat vaikuttaa menestykseen ja unelmien täyttymykseen.

8. Billy Elliot on elokuva, joka sijoittuu vuoteen 1984, jolloin Englannissa oli kaivostyöläisten lakko.

9. The Big Short elokuva kertoo finanssikriisistä ja samalla se paljastaa rahoitusalan monimutkaisuuden ja haavoittuvuuden.

10. Kuin surmaisi satakielen (To Kill a Mockingbird) kertoo moraalista ja ihmisoikeuksista. Se antaa hyvän kuvan heille, jotka haluavat antaa maailmaan vaikutteita lakimiehen ammatin kautta.

Ovatko nämä elokuvat tehneet sinuun suuren vaikutuksen ja jopa saaneet sinut miettimään uranvaihtoa?

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
lifestyle työelämä


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!