Findance.com
04:10 - 13.06.2024 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Äiti kertoo raivostuneena: "Lapsiystävällisessä kahvilassa valitettiin vauvani aiheuttamasta sotkusta"
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Eräs äiti kertoi Your Tangon mukaan olleensa juuri poistumassa vauvansa kanssa paikallisesta kahvilasta, kun hänen luokseen tuli kahvilan johtaja. Hänellä oli mukanaan siivoustarvikkeita ja hän pyysi äitiä käyttämään niitä ja siivoamaan lapsensa sotkut lattialta.

Äiti oli yllättynyt, koska häneltä ei ollut koskaan pyydetty tuollaista. Hän halusi myös tietää, mitä mieltä muut olivat tuollaisesta pyynnöstä, että oliko kohtuutonta odottaa henkilökunnan itse siivoavan sotkun, koska kyse oli lapsiystävällisestä paikasta.

Kahvilan johtaja oli ojentanut äidille siivousvälineet

Äidin mukaan hän käy vauvansa kassa joka viikko tässä kyseisessä kahvilassa kavereiden ja lastensa kanssa. Joku oli viikkoa ennen tätä tapausta kertonut, kuinka kahvilan henkilökunta oli antanut nuhteita eräälle äidille, koska hän ei ollut siivonnut lapsensa aiheuttamia sotkuja.

Nyt tälle äidille oli kahvilan johtaja tuonut siivousvälineet ja pyytänyt siivoamaan vauvan aiheuttamat ruokasotkut. Äiti kertoi, että hänen vauvansa oli ollut tuona hetkenä yliväsynyt ja itki hampaiden puhkeamisen takia. Äidin mukaan sotku ei ollut kauhea, vaan lattialla oli vain vähän ruokaa.

Joku oli sitä mieltä, että nainen olisi voinut noukkia ruuan pois lattialta, jonka hänen lapsensa sinne pudotti, koska aikuinen tekee niin myös, jos itse vahingossa pudottaa lattialle ruokaa. Joku kertoo siivoavansa aina vauvansa sotkut ravintolassa, koska se kestää vain viisi sekuntia ja sen voi tehdä esimerkiksi kosteuspyyhkeiden avulla. Eräs vanhempi halusi kertoa, kuinka sotkut tulee siivottua kotona, niin miksi joku toinen joutuisi tekemään sen, kun ei ole kotona.

Vaikka monen mielestä lapsensa sotkut pitäisi siivota itse, niin kahvilan henkilökunnan teko oli silti typerää. Osa oli myös sitä mieltä, että jos asiakas maksaa ruuista suuren määrän, ei pidä odottaa, että asiakas siivoaa jälkensä, joka on sama kuin pitäisi myös valmistaa ruoka itse ja tiskata astiat.

Mitä mieltä sinä olet, pitääkö vanhempien siivota ravintolassa lapsensa aiheuttamat sotkut?

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
kahvila lifestyle vanhemmuus vauva vauvat äitiys
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!