Findance.com
22:10 - 09.05.2024 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Milanossa ei ehkä saa pian enää jäätelöä eikä pitsaa, kun kello on yli puolenyön
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Milanossa aiotaan yrittää kieltää jäätelön ja pitsan ostaminen tiettyyn aikaan vuorokaudesta. Samaa yritettiin jo vuonna 2013, mutta se ei onnistunut. Nyt sitä yritetään uudestaan toukokuun puolesta välistä marraskuuhun asti.

Kielto kattaa Milanon 12 kaupunginosaa

Tämä kielto ei koske pelkästään jäätelöä ja pitsaa, vaan kaikenlaista noutoruokaa. Sellaisia ei saisi myydä enää arkisin alkaen kello 00.30 eikä viikonloppuisin alkaen kello 1.30. Tällä halutaan vähentää melua, jota syntyy Milanon kaduilla öisin liikaa.

Milanon apulaispormestari Marco Granelli kertoo syitä tälle kiellolle:

"Tämän tavoitteena on löytää tasapaino seurustelun ja viihteen sekä asukkaiden rauhan ja hiljaisuuden välillä."

Kielto koskisi näitä Milanon alueita: Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese ja Darsena-Navigli.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Milanossa yritetään tehdä samaa. Vuonna 2013 haluttiin myös koittaa kieltää esimerkiksi jäätelön myynti puolenyön jälkeen, mutta se ei onnistunut, vaan sai kiihkeän vastaanoton.

Tällä hetkellä kyseessä on vasta paikallishallinnon ehdotus uudesta laista, joka voisi tulla voimaan toukokuun aikana, raportoi Sky.

artikkelin avainsanat:
Italia jäätelö pizza